Foto: Tom Dubravec / CROPIX

(FOTO) POGLEDAJTE HAJDUKOVU PORUKU VATRENIMA: Ovo puno govori, donedavno je trajao sukob

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Hrvatski klubovi miruju, u prvom planu će u narednih mjesec dana biti Svjetsko prvenstvo u Katru, a s time, traju i pogledi sudionika SuperSport HNL-a prema velikom turniru na Arapskom poluotoku. Prije nego Hrvatska u srijedu krene u akciju protiv Maroka, među porukama koje su stigle Vatrenima bila je i ona Hajdukova, s objavom na Facebooku koja ističe pozitivu uoči prvog nastupa.

“Sretno Hrvatska!” – objavio je Hajduk, uz ’emoji’ nogometne lopte i četiri hrvatske zastave.

U prvom planu ove objave je Marko Livaja, glavni adut Hajduka koji se oporavio na vrijeme za konkuriranje za hrvatski dres u utakmici protiv Maroka. Tu su i drugi jaki aduti Vatrenih, s ranijim iskustvom sa splitskim Bijelima.

Pamti se njihova priča u Hajduku

Uz Livaju, na fotografijama su i Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Ivan Perišić, Josip Juranović i golman Ivo Grbić, svatko sa svojom prošlošću u seniorskoj konkurenciji u Hajduku ili, u slučaju Ivana Perišića, među juniorima splitskih Bijelih.

 

Odnosi su ipak topliji

Ova poruka jasno i bez ustezanja javno govori da je Hajduk uz Vatrene na velikom natjecanju, a to se događa nakon što su ranije u prvom planu bili zategnuti odnosi između splitskih Bijelih i Hrvatskog nogometnog saveza.

Sve je krenulo u boljem smjeru nakon što je uspostavljen kontakt između Hajdukovog predsjednika Lukše Jakobušića i vodstva HNS-a predvođenog predsjednikom Marijanom Kustićem, a u tom zatopljavanju odnosa, dogodio se i povratak hrvatske reprezentacije na Poljud nakon što Vatrenih dugo nije bilo poslije slučaja svastike na poljudskom travnjaku, u lipnju 2015. u utakmici protiv Italije u kvalifikacijama za Euro 2016. u Francuskoj.




Hrvatska se nakon toga vratila na Poljud tek u listopadu 2019. protiv Mađarske u kvalifikacijama za Euro 2020.

Stvari u odnosima Hajduka i HNS-a sada stoje bolje, kako govori i podrška Vatrenima na stranici splitskih Bijelih na Facebooku, no stvari o kojima treba raspravljati još uvijek ima.

Jedna od njih došla je u prvi plan uoči SP-a, sa zahtjevom s Poljuda da se Bruno Marić smijeni s čela sudačke organizacije u HNS-u, nakon drame koja se odvijala poslije utakmice Slaven Belupa i Hajduka u Koprivnici u posljednjem prvenstvenom kolu prije stanke.




Podsjetimo, Hajdukov trener Mislav Karoglan tada je kritizirao suđenje uz riječi da je takva sudačka predstava podsjetila na vremena Jugoslavije, a Bruno Marić je zbog toga prijavio Karoglana disciplinskom sucu Alanu Klakočeru.

Bili su to dani u kojima se ‘zapalilo’, a vrijeme u kojem je u prvom planu reprezentacija je dobro došlo da se sve smiri – s lijepom porukom koju je Hajduk imao za Vatrene.

Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.