Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

(FOTO) HAJDUKOVA POBJEDA U SJENI NAVIJAČA: Transparentom i skandiranjem izvrijeđali Janicu

Autor: HINA/B.H.

Spomenimo kako su navijači Hajduka pripremili koreografiju koja je uključivala baklje, koje su nažalost završile na terenu

U dvoboju 20. kola Prve HNL u Splitu je Hajduk pobijedio zaprešićkog Intera s 5-0 (0-0) i osigurao drugo mjesto uoči zimske stanke.

Hajduk je nanio težak poraz inače vrlo čvrstoj momčadi iz Zaprešića, no treba istaći da je svih pet golova palo u drugom dijelu nakon posve nezanimljivog prvog poluvremena.

Mrežu Zaprešićana načeo je u 48. minuti Frank Ohandza koji je nakon povratne lopte Kožulja neobranjivo pogodio sami kut. Ohandza je bio asistent Ahmedu Saidu u 56. minuti, kada je Ganac izbio sam ispred vratara gostiju i lako zabio. U 67. minuti Ante Erceg se najbolje snalazi nakon odbijene lopte i volejem podiže prednost na 3-0. Portugalac Hugo Almeida u 70. minuti pogađa vratnicu, a u 75. minuti Erceg postiže svoj drugi gol preciznim udarcem s desetak metara. Almeida se upisuje u strijelce četiri minute kasnije kada Portugalac nakon kornera skače najviše i glavom postiže svoj treći prvenstveni gol otkako je u Hajduku.

Utakmicu na Poljudu pratilo je oko 7.000 gledatelja, a sudio je Ivan Vučković iz Zagreba.

Strijelci: 1-0 Ohandza (48), 2-0 Said (56), 3-0 Erceg (67) , 4-0 Erceg (75), 5-0 Almeida (79).

Spomenimo kako su navijači Hajduka pripremili koreografiju koja je uključivala baklje, koje su nažalost završile na terenu i poslali su poruku Janici, kojoj su u jednom trenutku skandirali: ‘O Jano, o Janice, puši ku*ac snježna kraljice’.

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Što je Janica radila u Nyonu? Pretpostavlja se kako je poruka upućena državnoj tajnici za sport, Janici Kostelić, koja je prije dva dana posjetila Nyon u pratnji vodećih ljudi HNS-a. Tamo se sastala s šefom UEFA-e Čefrinom.




“Razgovaralo se o problemima koje muče nogomet i to ne samo u Hrvatskoj nego u cijeloj Europi, o velikim sportskim/nogometnim događajima pod ugrozom kao što je terorizam te kako se i UEFA i nacionalni savezi mogu i moraju pripremiti na novonastale okolnosti”, objavio je ured Janice Kostelić o razgovoru državne tajnice s prvim čovjekom UEFA-e.

Za sada nije poznato je li s Čeferinom razgovarala o problemima u HNS-u i ligi, o članovima saveza koji su pod USKOK-ovim optužnicama, Šukerovoj kampanji ili kako HNS raspoređuje svoja sredstva.

Janica Kostelić na sastanku u Nyonu istaknula je kako je “trenutačno u završnoj fazi izrade ključan dokument za hrvatski šport općenito, a to je Nacionalni program športa, kroz čije će se mjere jasno definirati i pokušati riješiti i problemi koji muče nogomet, a posebno problemi infrastrukture te preventivne mjere vezane uz nasilje navijača”, te kako je “Hrvatska mala zemlja, ali s nevjerojatnim športskim uspjesima na koje svi moramo biti ponosni i uz našu zemlju ne bi se smjele identificirati ružne slike vezane uz šport”.




Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Autor:HINA/B.H.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.