FOTO: Gabrić u komi, jutros potvrđene teške ozlijede lica i lijevog oka

Autor: Ante Junaković/Goran Roknić

Liječnici su još sinoć dijagnosticirali teške ozljede glave, frakturu lubanje, te nagnječenje mozga, ali danas saznajemo kako su Gabrićeve ozljede još teže prirode. Naime, jutros je ustanovljeno kako su bivšem nogometašu splitskog Hajduka stradale kosti lica, lijevo oko i očna jabučica.

Nakon što je kasno sinoć doživio tešku prometnu nesreću na autocesti između Dugopolja i Biska, hrvatski nogometni reprezentativac Drago Gabrić u stanju je duboke kome te se u splitskom Kliničkom bolničkom centru nalazi priključen na respiratore. Liječnici su još sinoć dijagnosticirali teške ozljede glave, frakturu lubanje, te nagnječenje mozga, ali danas saznajemo kako su Gabrićeve ozljede još teže prirode. Naime, jutros je ustanovljeno kako su bivšem nogometašu splitskog Hajduka stradale kosti lica, lijevo oko i očna jabučica. Gabrić se trenutno nalazi u jedinici intenzivnog liječenja.

– Stanje je nepromijenjeno i tako će biti još barem dva dana. Stanje je, da se razumijemo jako teško i liječnici su ga stavili u umjetnu komu kako bi se stanje barem malo primirilo. U međuvremenu dok će biti u umjetnoj komi mora se napraviti CT glave i vidjeti što bi se moglo dalje poduzeti. Uglavnom, slijedeća dva dana ne očekujemo promjenu stanja – kazao nam je dr. Jurica Rakić, doktor hrvatske reprezentacije.

Kako je Gabrić stradao na blagom lijevom zavoju koji je poznavao kao vlastiti džep?

Gabrić je upravljao automobilom BMW X6, a s ceste je sletio oko 18 sati na blagom lijevom zavoju. Automobil je prešao kolnik, probio zaštitnu ogradu i pao na dubinu od oko osam metara od razine kolnika. Automobil se pritom prevrtao, a još nije utvrđeno je li nesretni nogometaš bio vezan, kao i je li bio u alkoholiziranom stanju.

– Vozač najvjerojatnije nije prilagodio brzinu vremenskim uvjetima i stanju ceste uslijed čega je na izlasku iz nepreglednog desnog zavoja ušao u lijevi te na kiši izgubio kontrolu nad autom. Zatim je prešao iz lijeve u desnu traku pa potom i preko zaustavnog traka kroz ogradu, spustivši se na kameno-zemljani nasip osam metara ispod razine kolnika. Vozilo se također u padu prevrnulo te je sletjelo na krov. U ovoj prometnoj nesreći 25-godišnji vozač zadobio je teške, po život opasne ozljede dok je 24-godišnji suvozač zadobio lakše tjelesne ozljede – kazali su nam iz PU splitsko-dalmatinske.




Prijatelji bdiju u bolničkim hodnicima

Odmah nakon nesreće u splitski Klinički centar stigla je Gabričeva obitelj, kao i brojni prijatelji poput Aljoše Asanovića, Ante Miše, Gorana Vučevića, Nikole Kalinića, Nenada Pralije i Tomislava Ercega. Na hodnicima Kliničkog centra mogli su se čuti tihi jecaji i molitva za Dragu Gabrića, a svi prijatelji jednoglasni su u mišljenju ‘Drago je pobjednik, izdržat će on i ovo’.

Uz Gabrića je, podsjećamo, u automobilu bio i njegov najbolji prijatelj Ante Đuzel koji je u nesreći zadobio ozljedu ruke. Premda mu ozljeda nije opasna po život Đuzel je, također, zadržan u bolnici.




– Vjerujemo u najbolje. Sada je sve u Božjim rukama – kratko je kazao Tonči Gabrić, otac ozlijeđenog Drage i bivši hrvatski reprezentativni vratar.

Autor:Ante Junaković/Goran Roknić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.