Foto: Petar Glebov/PIXSELL

(FOTO) BRAVO, IVANE! Evo zbog čega je Rakitić zaslužio veliku počast

Autor: I.K.

Ivan Rakitić je jučer navečer sudjelovao u pobjedi svoje Seville u drugom kolu španjolskog prvenstva, s gostujućih 1:0 protiv Getafea. Momčad je bila uspješna, a nekadašnji hrvatski reprezentativac slavio je i posebni doseg jer je odigrao jubilarnu 200. utakmicu u dresu kluba iz Andaluzije.

Rakitić nije bio u početnoj postavi, a ulazak na teren koji mu je donio jubilej dočekao je na početku drugog poluvremena. Trener Julen Lopetegui tada ga je uveo umjesto Papua Gomeza.

Sevilla je osigurala pobjedu golom Erika Lamele u trećoj minuti sudačke nadoknade na kraju utakmice.

Stigla klupska čestitka

Za svoj jubilej, nekadašnji Vatreni zaslužio je čestitku kluba i posebni dres s brojem 200 na leđima.




Dugi staž u klubu

Rakitić je prvi put stigao u Sevillu u siječnju 2011. iz njemačkog Schalkea, a u razdoblju do ljeta 2014. stigao je to statusa kapetana momčadi. Nakon toga prešao je u Barcelonu i ondje je ostao do prošlogodišnjeg ljetnog prijelaznog roka, kada se vratio u Sevillin dres.

U sveukupno pet sezona u kojima je došao do 200 odigranih utakmica, nekadašnji hrvatski reprezentativac ima 40 golova i 46 asistencija za Sevillu.




Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.