Screenshot

(FOTO) BALKANCI SAGRADILI ČUDESAN STADION ZA 100 MILIJUNA EURA: Za isti iznos Dinamo je dobio jednu i pol ružnu tribinu!

Autor: Dnevno.hr/ I.L

Nakon skoro 20 godina čekanja grčki AEK dobio je svoj novi stadion. Njihov prethodni srušen je 2003. nakon što ga 1999. bio oštećen od potresa (zvuči poznato?).

Od tada je AEK svoje susrete igrao na Olimpijskom stadionu,  a na njemu je klub prošao puno uspona i padova. 2013. ispali su iz lige,  2018. su uzeli titulu.

Stadion naziva ‘Aja Sofija’ (sponzorski OPAP arena) prima 30 tisuća ljudi te mu je službeno otvaranje u petak, a očekuje se pravi spektakl. U klubu trenutno nastupa i naš Domagoj Vida.

Usporedba s Maksimirom

U izgradnju stadiona u proteklih 19 godina uloženo je 100 milijuna eura što s inflacijom vrijedi i više. Izgradnja je kasnila i čekala se zbog velikih financijskih problema u Grčkoj.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 




Objavu dijeli AEK_SPORTS 🇬🇷 (@aek_sports)

Za usporedbu, u proteklih 20 godina u Maksimir je uloženo također oko 100 milijuna eura, a bez obzira na ‘ulaganja’ tribina istok je trajno zatvorena.  Još samo jedan u nizu primjera kako drugi mogu, a mi ne.




Doduše ne kradu svi jednako dok se vrte tako veliki novci, a čini se da su Hrvati tu pobjednici na ovim prostorima…

Foto: Goran Mehkek/CROPIX
Foto: Damir Krajac / CROPIX

Autor:Dnevno.hr/ I.L
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.