FIFA umjesto Fenera u Ligu prvaka šalje Gabrićev Trabzonspor

Autor: hina

Trabzonspor je u četvrtak trebao igrati protiv Athletic Bilbaoa uzvratnu utakmicu zadnjeg kola kvalifikacija za Europsku ligu, no utakmica je otkazana, a španjolski sastav se plasirao u Europsku ligu.

Umjesto kažnjenog turskog prvaka Fenerbahčea u Ligi prvaka igrat će doprvak Trabzonspor, objavila je Europska nogometna federacija (UEFA).

Krovna nogometna organizacija Starog kontinenta je odluku obznanila nakon hitnog sastanka održanog večeras nakon što je Turski nogometni savez (TFF) zabranio Feneru sudjelovanje u Ligi prvaka zbog sumnje u namještanje rezultata nacionalnog prvenstva.

Trabzonspor je u četvrtak trebao igrati protiv Athletic Bilbaoa uzvratnu utakmicu zadnjeg kola kvalifikacija za Europsku ligu, no utakmica je otkazana, a španjolski sastav se plasirao u Europsku ligu.

Tursku već mjesecima trese afera oko namještanja rezultata utakmica prve i druge lige zbog čega je početak prvenstva odgođen za mjesec dana. Trenutačno je u zatvoru 59 osoba, među kojima i predsjednik Fenerbahčea Aziz Yildrim, predsjednik doprvaka Trabzonspora Sadri Sener, predsjednik Sivasspora Mecnun Odyakmaz, bivši predsjednici Diyarbakirspora i Giresunspora, trener Eskisehirspora Bulent Uygun, te nekoliko nogometaša među kojima i bivši turski reprezentativac Umit Karan. Na informativnom razgovoru završili su dopredsjednik i trener Bešiktaša Serdal Adali i Tayfur Havutcu.

Među 19 utakmica koje se nalaze pod istragom je i finale Kupa u kojemu je Bešiktaš svladao Istanbul Buyuksehir Belediyespor nakon boljeg izvođenja 11-eraca, kao i utakmica posljednjeg prvenstvenog kola u kojoj je Fenerbahče sa 4:3 svladao Sivasspor i osvojio naslova prvaka.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.