Foto: Guliver/Marko Metlas/MN Press

FIFA KAŽNJAVA SRBIJU ZBOG ZASTAVE U SVLAČIONICI?: ‘Iskazuju poruku mržnje i genocida’

Autor: Dnevno.hr/ I.L

Nakon poraza od Brazila FIFA je pokrenula istragu vezanu uz Srbiju. Sve to zbog zastave izvješene u svlačionici te reprezentacije uoči utakmice protiv Brazila, a na kojoj je Kosovo prikazano kao dio te zemlje.

Posebno je to naljutilo Kosovo te je vrlo brzo se i javila i ministrica sporta i kulture Kosova, Hajrulle Ceku. Koja se oglasila na Twitteru sa snažnom porukom:

“Sramotne slike iz srpske svlačionice iskazuju poruke mržnje, ksenofobije i genocida prema Kosovu tijekom Svjetskog prvenstva. Očekujem konkretne akcije FIFA-e s obzirom da je Nogometni savez Kosova punopravi član FIFA-e i UEFA-e”

Istraga u tijeku

“Svjetsko prvenstvo je događaj koji bi trebao širiti radost i jedinstvo te slati poruke nade i mira, a ne mržnje. Tražimo od FIFA-e da poduzme mjere protiv takvih postupaka” poručio je nogometni savez Kosova.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 




Objavu dijeli Football Association of Serbia (@fudbalskisavezsrbije)

Oglasila se i FIFA: “Disciplinska komisija FIFA-e pokrenula je istragu protiv Srpskog nogometnog saveza zbog zastave izvješene u svlačionici prije utakmice s Brazilom na osnovu članka 11 Disciplnskog pravilnika i članka 4 Pravilnika Svjetskog prvenstva 2022”




Spornu zastavu i natpis “Kosovo je Srbija, nema predaje” nisu komentirali iz srpskog saveza: “Na ovoj ćemo konferenciji za medije govoriti samo o meču. Nećemo se baviti temama koje nemaju dodirnih točaka s utakmicom protiv Kameruna”

Autor:Dnevno.hr/ I.L
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.