Foto: Milan Sabic/PIXSELL

EVO TKO JE NAJBOLJI HRVAT U LIGAMA PETICE! Čudesno igra u zadnje vrijeme, jedna stvar ga je ‘lansirala’

Autor: J.Č

Nogometne lige diljem Europe već su u punom jeku. Nakon ljetnog prijelaznog roka koji je bio jedan od najzanimljivijih u povijesti, preostaje nam vidjeti kako će se ekipe presložiti.  Lige ‘Petice’ su uzbudljivije nego ikad, a u tu imaju uloge i Hrvati.

Hrvatska ima 12 reprezentativaca u pet najjačih nacionalnih natjecanja u Europi. Neki sjede na klupi, dok neki briljiraju.

Mateo Kovačić u sezonu je ušao eksplozivno. Odigrao je svih pet utakmica u Premiershipu iako Chelsea ima niz odličnih veznih igrača. Povjerenje trenera Thomasa Tuchela opravdao je s golom i tri asistencije. Londonski klub nalazi se na vrhu ljestvice, a 27-godišnji Hrvat je zaslužan za trećinu golova koje su postigli.

Nezamjenjiv

Pamtit će se njegova asistencija Lukakuu protiv Aston Ville.

Naime, ‘Kova’ je dvojicu Villinih igrača poslao u prazno te s centra igrališta odlično uposlio Belgijca. U toj utakmici je i zabio pogodak za 0:2.

Odličnu izvedbu Hrvata pogledajte – OVDJE.

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Ne može sam

Dobar ulazak u klupsku sezonu zabilježio je i Andrej Kramarić u Bundesligi. U reprezentaciji mu se prigovaralo kako ne dodaje, a u pet bundesligaških utakmica ove sezone ima četiri asistencije! Čak tri asistencije upisao je na jednoj utakmici, ‘žrtva’ je bio Augsburg.




Nadalje, spriječio je da dođe do iznenađenja u DFB kupu. Dva pogotka je zabio Viktoriji iz Kolna te svojoj momčadi osigurao sljedeću rundu. Ipak, u prvenstvu su tek na desetom mjestu sa samo jednom pobjedom u pet utakmica.

Podsjetimo, Andrej Kramarić je najbolji strijelac u povijesti Hoffenheima s 82 pogotka.

Slavko Midzor/PIXSELL

‘Odbjegli’

Na Apeninskom poluotoku Ante Rebić pokazuje da još nije za baciti. Svojim nastupima  zadaje muke Zlatku Daliću; u Seriji A je skupio gol i dvije asistencije, a čak je dvije utakmice ušao s klupe. ‘Rossoneri’ su na trećem mjestu s tri pobjede i jednim remijem.




Nakon dugo vremena vratili su se i u Ligu prvaka. Liverpool ih je pobijedio 3:2 u uzbudljivoj utakmici, a Rebić je postigao zgoditak za 1:1.

Pogodak Liverpoolu pogledajte – OVDJE.

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Terijer

Sljedećem igraču golovi i asistencije nisu primarni zadatak iako je upisao asistenciju. Naravno, riječ je o Marcelu Brozoviću koji je od pogotka Slovačkoj ‘eksplodirao’. Dirigira veznim redom Intera koji se nalazi na vrhu tablice. Odlazak trenera, najboljeg strijelca i vrhunskog bočnog igrača izgleda nije poremetio ‘Nerazzure’, bar za sada.

U Ligi prvaka skoro su pobijedili madridski Real, ali nedostajalo je koncentracije u završnici, ponajprije od Edina Džeke.

Screenshot: Instagram

Kapetan

Naravno, ovakve liste ne mogu proći bez nositelja igre Real Madrida, Luke Modrića. 36 mu je godina, a on igra kao mladić. U La Ligi su upisali četiri pobjede i remi s gol razlikom 15:7. Kapetan hrvatske reprezentacije upisao je asistenciju u dvoboju protiv Deportivo Alavesa.

Suočio se protiv dvojice suigrača iz reprezentacije u prvom kolu skupine Lige prvaka, Brozovića i Ivana Perišića. Odigrao je odličnih 80 minuta te pomogao momčadi da uzme sva tri boda na Giuseppe Meazzi.

FOTO: Screenshot

Kovačićeve pak brojke govore najviše, a i sama činjenica da u ekipi punoj zvijezda Hrvat dobiva najviše minuta. Za sada je on najbolji Hrvat u najjačim europskim ligama.

Autor:J.Č
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.