Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

‘EVANĐELJE’ PO ZDRAVKU MAMIĆU! Produhovljeni Mamić prvo brutalno napao pa blagoslovio neprijatelje

Autor: Bruno Herljević

Mamić se ponovo aktivirao. Najpoznatiji hrvatski bjegunac, Zdravko Mamić, nakratko je iščeznuo sa scene da bi se iznova vratio nakon grandioznog plasmana Dinama u Europsku ligu. Na svojem je Facebook-profilu Mamić u četvrtak, odmah nakon pobjede Dinama i plasmana u nokaut fazu Europske lige, sebi preuzeo zasluge za to dostignuće na koje su navijači čekali gotovo 50 godina.

Mamić je u objavi naglasio sljedeće.

“Ne mogu opisati koliko sam ponosan večeras, na sve nas koji smo svojim radom, znoju, krvlju i suzama doprinijeli večerašnjem slavlju svih navijača Dinama i ljubitelja nogometa! Dinamovo proljeće stiglo je u Zagreb nakon 49 godina i večeras smo svjedočili povijesnom događaju hrvatskog nogometa, događaju koji ćemo s osmijehom prepričavati svojoj djeci i unucima – hvala treneru Bjelici i njegovom stožeru, momčadi, kuharicama, kuharima, tetama domaćicama, radnicima koji rade na održavanju stadiona, zaštitarima, svim djelatnicima Dinama, te sjajnoj publici koja nosi ovu momčad kao i svima onima koju su sudjelovali u gradnji ovog uspjeha! Volim te Dinamo”, napisao je euforični Mamić u prvoj od posljednje dvije objave.

Nakon što se euforija malo slegla, Mamić se usput odlučio obratiti javnosti i komentirati nepravomoćnu presudu osječkog suda, zbog koje je na kraju morao pobjeći u BiH. Mamić je napisao poprilično džekilhajdovski status u kojem prvo žestoko napada i proziva osječke suce i USKOK-ove tužitelje te im poručuje da se “srame”, a potom završava misao odveć religioznim rečenicama u kojima zaziva Boga i tvrdnju da “moli i blagoslivlja za svoje progonitelje”.

Suvišno je uopće opisivati Mamićeve misli, pa pročitajte i sami.

“Iako još nisam primio pisanu presudu iz Osijeka u kojoj sam nepravomoćno osuđen – čitam novinske izvještaje i portale, kao i komentare čitatelja na njih. Ovom prilikom iznijet ću svoj stav o toj temi: “Ne priznajem tu presudu jer su je sačinili neovlašteni tužitelji Sven Mišković i Tonći Petković, koji su izvršili udruženi zločinački pothvat s predsjednikom županijskog suda u Osijeku Antom Rašićem, te sucima Miroslavom Jukićem, Miroslavom Rožcem i Darkom Krušlinom. Presuda je davno prije dogovorena, a suđenje je bilo samo dimna predstava za javnost. Ta je presuda ruganje svim građanima Hrvatske i cjelokupnoj pravnoj struci. Sudac Darko Krušlin je za obavljeni posao odmah nagrađen, te je nakon presude imenovan drugostupanjskim sucem, a sucima Jukiću i Rožcu su također obećane nagrade: jednom je obećana funkcija predsjednika suda, a drugome šefa Uskočkih sudaca Županijskog suda u Osijeku. Izbor je u tijeku. SRAMITE SE!!!!! No, jednoga dana, stat ćemo pred lice Boga, pred Vrhovnog Suca svih sudaca, koji sudi po pravdi, gledajući djela. Ja želim slijediti riječi svoga Boga, kojega odabrah za Odvjetnika srca svoga. Molim za one koji me progone, blagoslivljam svoje neprijatelje, jer kad dođe kraj, neka se svima dobri Bog smiluje”, napisao je Mamić na svojem Facebook profilu.




Podsjećamo, bivši čelnik i sadašnji savjetnik Dinama nepravomoćno je u lipnju osuđen na šest i pol godina, zbog izvlačenja oko 116 milijuna kuna iz kluba te nanošenje štete državnom proračunu od 12,2 milijuna kuna. Uoči izricanja presude na osječkom sudu Mamić je pobjegao u Bosnu i Hercegovinu, a ondje dobio utočište na temelju činjenice da uz hrvatsko ima i bosanskoheregovačko državljanstvo.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.