Pixsell

EPILOG DERBIJA NA RUJEVICI! Više ozlijeđenih i privedenih, evo što kaže policija

Autor: G.I.Š.

Jadranski derbi nažalost obilovao je ružnim scenama koje su obilježile veliku Hajdukovu pobjedu nad Rijekom 3:2, kojim su “majstori s mora” uhvatili priključak s vrhom tablice.

Utakmica koja je obilovala zanimljivostima na terenu, imala je svoj epilog i na tribinama, ali i na travnjaku gdje se dogodilo više ružnih scena kojima su kumovali i Armada i Torcida.

Svjedočili smo upadanju u teren, nokautima navijača i neredima na tribinama, a sada se napokon oglasio i MUP svojim priopćenjem.

Priopćenje MUP-a

”U nedjelju, 21. studenoga na stadionu na Rujevici u Rijeci odigrana je nogometna utakmica između HNK „Rijeka“ i HNK „Hajduk“ iz Splita. Utakmici je nazočilo oko 6.570 gledatelja, između kojih je bilo 1000 navijača domaće momčadi i 359 osoba navijača gostujuće nogometne ekipe.

Za vrijeme i nakon završetka nogometne utakmice radi neovlaštenog ulaska u natjecateljski prostor, alkoholiziranosti, paljenja pirotehničkih sredstava i narušavanja javnog reda i mira privedeno je devet osoba. Prema dosad utvrđenom većina od njih se sumnjiči za počinjenje prekršaja iz domene Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, a dio za počinjenje prekršaja iz domene Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Za dvojicu navijača koji su neovlašteno ušli u natjecateljski prostor, policija će zatražiti izricanje zaštitne mjere zabrane prisustvovanja sportskim natjecanjima u trajanju dvije godine.




Tijekom ovog događanja ozlijeđene su tri osobe te se nastavlja utvrđivanje okolnosti njihova ozljeđivanja.

Nadalje, u tijeku je kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana, koji su uhićeni  zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela napad na službenu osobu. Također se provodi i istraživanje u cilju otkrivanja počinitelja koji su oštetili stolice na  tribinama i zaštitnu ogradu”, napisao je MUP u svojem priopćenju.




Autor:G.I.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.