Epilog ‘clasica’: Mou stišava euforiju, Pep kuka zbog odmornog Chelseaja

Autor: G.R.

Vidjet ćemo u utorak jesmo li u mogućnosti položiti taj ispit. Vjerujem da će se moji igrači podignuti nakon subotnjeg poraza od Reala i pronaći načina za dobro funkcioniranje protiv Chelseaja. Ta utakmica zapravo će odrediti našu sezonu, smatra trener Barcelone.

Dok navijači madridskog Reala slave naslov španjolskog nogometnog prvaka, trener “kraljevskog kluba” Jose Mourinho pokušava stišati euforiju koja ga okružuje.

Madridski je Real, nakon velike subotnje 2-1 pobjede nad Barcelonom u 35. kolu Primere, stigao nadomak naslova. Četiri utakmice prije kraja prvenstva, teško je vjerovati da može ispustiti sedam bodova prednosti u utakmicama protiv Seville, Athletic Bilbaa, Granade i Mallorce.

– Nema slavlja, nismo još osvojili ništa – poručio je svojim igračima Mourinho nakon pobjede protiv Barcelone.

Španjolska Marca prenosi kako je Real po povratku iz Barcelone na madridskom aerodromu Barajas dočekalo oko 500-injak euforičnih navijača, ali da je Mourinho svoje “trupe” ubrzo odveo put autobusa. Portugalac želi izbjeći bilo kakvo opuštanje i slavlje i zahtijeva maksimalnu koncentraciju uoči uzvratnog polufinalnog ogleda Lige prvaka protiv Bayerna na Santiago Bernabeuu u kojem Real lovi zaostatak 1-2 iz Münchena.

‘Chelsea si je mogao priuštiti odmor važnih igrača, mi nismo’

S druge strane, trener nogometaša Barcelone Josep Guardiola ukazao je na važnost uzvratne polufinalne utakmice Lige prvaka protiv Chelseaja u utorak na stadionu Camp Nou.

Porazom od Reala Katalonci su praktički ostali bez mogućnosti za obranu naslova prvaka, te su se stoga u potpunosti okrenuli ogledu s londonskim klubom, u kojem će pokušati nadoknaditi zaostatak 1-0 iz prve utakmice.




– Vidjet ćemo u utorak jesmo li u mogućnosti položiti taj ispit. Vjerujem da će se moji igrači podignuti nakon subotnjeg poraza od Reala i pronaći načina za dobro funkcioniranje protiv Chelseaja. Ta utakmica zapravo će odrediti našu sezonu. Iako možda na prvi pogled ne bi to rekli, moji igrači već su imali ovakve situacije, kada su pokazali da se mogu uzdignuti na veću razinu. Već su dugo zajedno – veli Guardiola.

Smatra da bi momčad iz zapadnog Londona mogla biti u prednosti, kada je u pitanju svježina.

– Chelsea si je mogao priuštiti u subotu promijeniti osam igrača u početnom sastavu. Mi nismo – zaključio je Guardiola.




Autor:G.R.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.