Photo: Igor Kralj/PIXSELL

ENGLEZI PAZITE SE, STIŽU ‘CRNI VATRENI’! Zašto Hrvatska ponovo igra u tamnoj garnituri, a ne mora?

Autor: HINA/B.H.

Hrvatski nogometaši će i u polufinalnom dvoboju Svjetskog prvenstva protiv Engleske istrčati na travnjak u ‘crnoj’ garnituri, što će našoj reprezentaciji biti četvrta utakmica zaredom u Rusiji u kojoj će nastupiti u ‘gostujućem’ dresu, dok će Englezi nastupiti u bijelom izdanju.

Hrvatska je u osnovnoj kombinaciji sa crveno-bijelim kvadratićima nastupila samo u prvoj utakmici u skupini, protiv Nigerije u Kalinjingradu, dok je niz nastupa u dresu sa ‘crno-plavim’ kvadratićima započela protiv Argentine u Nižnjem Novgorodu, gdje je naša reprezentacija slavila sa 3-0.

U istoj kombinaciji su Dalićevi izabranici istrčali protiv Islanda u Rostovu na Donu i pobijedili sa 2-1, a tamna garnitura se pokazala sretnom i u nokaut fazi, gdje su i Dansku u osmini finala, kao i Rusiju u četvrtfinalu, naši nogometaši pobijedili boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Prema pravilniku Svjetskog nogometnog prvenstva 2018. svaka je reprezentacija barem jednom bila dužna nastupiti u osnovnoj garnituri tijekom grupne faze.

U spomenute četiri utakmice u kojima je nastupila u ‘gostujućoj’ garnituri, Hrvatska je nominalno samo jednom bila domaćin, i to protiv Danske u osmini finala, dok su Argentina, Island i Rusija prve imale pravo izbora u kojoj će garnituri nastupiti.

Hrvatska je formalno domaćin protiv Engleske, ali je izbor pao na garnituru koja se u dosadašnjem dijelu prvenstva pokazala sretnom za naše nogometaše.

Engleska je na ovom Svjetskom prvenstvu u bijelom dresu odigrala dvije utakmice u skupini, dok je u nokaut fazi i protiv Kolumbije i protiv Švedske bila u crvenom izdanju. U bijeloj garnituri Englezi su pobijedili Panamu (6-1) i izgubili od Belgije (0-1).




Autor:HINA/B.H.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.