Foto:instagramscreenshot

ENGLEZI GA IZBACILI IZ REPREZENTACIJE: Skandal mu je oprošten, sada napada Hrvatsku i farba kosu

Autor: G.I.Š.

Phil Foden, nogometaš Manchester Cityja i engleske reprezentacije, ispričao je Daily Mailu za skandal na Islandu kada je izbačen iz reprezentacije zajedno s Masonom Greenwoodom, a svu zahvalnost zbog povratka u reprezentaciju duguje trener Gareth Southgate koji mu je oprostio svoje “grijehe”.

U rujnu prošle godine, skandal je potresao sve svjetske medije kada su Phil Foden i Mason Greenwood izbačeni iz reprezentacije jer su u svoju sobu nakon meča s Islandom doveli Nadiju Gunnarsdóttir i njezinu mlađu sestru, Lara Clausen.

Gareth Southgate, trener Engleske, brzo je reagirao, izbacio ih iz momčadi i poslao natrag u Manchester. Čelnici oba kluba iz Manchestera izrazili su žaljenje zbog ovog čina svojih igrača i najavili kazne.

Foden je inače oženjen i ima dijete te se našao na udaru Engleske javnosti zbog nedoličnog ponašanja, no na Otoku su mu sve oprostili nakon sjajnih igara u Cityju.




Iskupio se

Phil Foden je od tada postao jedan od najboljih igrača Manchester Cityja, svojoj momčadi donio je neke važne golove u Premier ligi i Ligi prvaka, pa su mnogi engleski navijači “preko noći” zaboravili sve događaje i prekršaj koji je počinio, a Gareth Southgate vratio ga je u reprezentaciju.

“Pogriješio sam, ali mi je Garrett da nastavim pokušavati i da ću dobiti novu priliku. Morao sam se boriti upravo zato što nema puno trenera koji bi učinili ovako nešto”, rekao je Foden, a potom nastavio:




“Zaista je sjajan, razgovara sa svima i uvijek će reći točno kako se možete poboljšati. Nekoliko puta je razgovarao sa mnom, a što je još važnije, rukama zaokuplja igrača, to je vrlo važno”, ističe mladi nogometaš Manchester Cityja.

U napad na Euro

Phil Foden također je izjavio kako se želi ne sjećati stvari iz prošlosti, i da mu je nogomet trenutno najvažnija stvar, jer misli da mogu osvojiti ovaj Euro.

“Mislim da možemo pobijediti, ne osjećam pritisak, samo sam uzbuđen. Ovo je moj prvi veliki turnir s Engleskom i želim vidjeti što će nam donijeti budućnost” zaključio je Phil Foden.

Engleska se smatra jednim od dva najveća favorita na ovom turniru, jedina momčad koja ima prednost nad njima je aktualni svjetski prvak Francuska.

Kao Gaza

Još jedan čin mladog nogometaša podijelio je navijače u Engleskoj, Phil Foden, u suradnji s poznatim frizerom Sheldonom Edwardsom, poznatijim kao HD_Cutz na Instagramu, stvorio je novu sliku za predstojeći turnir.

Nogometaš se ošišao i pofarbao u pepeljastu, sivu boju, aludirajući na slavnog Paula Gascoignea i njegovu frizuru s Europskog prvenstva 1996. godine.

Mediji u Engleskoj s oduševljenjem su pratili čin Phila Fodena, a usporedbe između njega i legendarnog “Gaze” započele su odmah, međutim, neki od obožavatelja počeli su prozivati ​​medije jer se u ovoj situaciji ne ponašaju objektivno.

Naime, Paul Pogba poznat je po tome što voli često mijenjati frizuru, ali kad god bi promijenio frizuru, neki bi ga mediji prozivali i o njemu pisali kao o modelu, a ne nogometašu.

Dok je s druge strane situacija s Fodenom drugačija, Island su svi zaboravili i skandal, nitko na to ne obraća pažnju, a njegove su fotografije naišle na oduševljenje svih ljudi u Engleskoj uz komentar “Vraća se kući”.

Autor:G.I.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.