Photo: Igor Kralj/PIXSELL

ENGLESKE LEGENDE BIJESNE! ‘Hrvatska je teško pokradena kod prva dva gola’

Autor: Željka Orešković

Finale je stvarno krivo mjesto i vrijeme za takve pogreške

Hrvatska je druga reprezentacija svijeta! Povijesni je to rezultat otkako je Lijepe naše, a iako su Francuzi svjetski prvaci, Vatreni su osvojili srca diljem svijeta.

Konačan rezultat je 4:2, a ako pitate legendarne Engleze, reći će vam da je trebao biti puno manje, barem s Francuske strane. Naime, Gary Lineker i Alan Shearer, uvjereni su da su Hrvati pokradeni kod prva dva primljena gola.

Francuska je povela u 18. minuti. Griezmann je ubacio iz slobodnjaka, a Mandžukić je glavom potegnuo loptu i skrivio nesretni autogol. Tome je prethodio Brozovićev faul nad Griezmannom. Kontakta je tu sigurno bilo, ali ne za takvu sudačku odluku, kaže Lineker.


Drugi francuski gol, pak, pao je u 38. minuti, zabio ga je Griezmann iz penala do kojeg je došlo nakon što je sudac Pitana pregledao snimku po sugestiji videoasistenta.
Linekera je ovo potpuno izbacilo iz takta: “Neee! Ne možeš dati penal za ovo. Isuse, VAR.”


Još jedan engleski velikan i njegov sukomentator Alan Shearer, slaže se da to nikako nije bila dobra sudačka odluka: “Sve je išlo predobro. I onda ova smiješna odluka. Ne, ne, ne VAR.”

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.