Eduardo s tribina gledao kako Srna asistira za povijesnu pobjedu Šahtara

Autor: G.R.

Darijo Srna ubacio je s desne strane, a na odbijenu loptu natrčava Rat i s dvadesetak metara iz prve pogađa suprotni kut protivničke mreže.

U posljednjem, 6. kolu natjecanja po skupinama nogometne Lige prvaka ukrajinski Šahtar u svom Donjecku dočekuje portugalsku Bragu. Klub bogatog gazde Rinata Ahmetova nikada nije igrao osminu finala Lige prvaka, a ukoliko večeras ne izgubi s četiri gola razlike to će im poći za rukom.

Srna i Dudu u povijesnoj prilici za osminu finala

Portugalska Braga najugodnije je iznenađenje ovogodišnjeg natjecanja, ali za prolaz dalje trebat će im pravo malo čudo. Znači pobjeda s četiri pogotka razlike odvela bi Portugalce dalje, ali ukoliko bi nekim čudom srpski Partizan pobijedio Arsenala u Londonu, tada bi Braga bila siguran putnik u osminu finala.

Sastavi:

Šahtar: Pyatov; Rat, Rakitskiy, Chygrynskiy, Srna, Stepanenko; Gai, Willian, Jadson, Douglas Costa; Adriano

Braga: Artur; Silvio, Rodriguez, Capela, Garcia; Vandinho, Salino, Alan, Aguiar, Paulo Cesar; Mattheus

1. POLUVRIJEME:




U 5. minuti prvi udarac u okvir vrata. Alan je osvojio loptu na tridesetak metara od protivničkog gola, te potom silovito tukao s dvadesetak metara. Međutim spreman je bio domaći vratar Pyatov.

Prošlo je 15 minuta utakmice, a još uvijek nismo vidjeli izgledniju priliku za pogodak. Šahtar je dominantniji na terenu, ali svoju tehničku premoć ne uspijeva okruniti pogotkom. Portugalci na svoju priliku čekaju iz kontre.

U 21. minuti prva prava prilika na utakmici. Bragin branič Silvio okliznuo se i poklonio loptu Jadsonu koji povratno daje za wiliana. Međutim, Brazilčev udarac bio je neprecizan, a lopta je otišla daleko preko vratiju protivnika.




U 39. minuti prvi žuti karton na utakmici zaradio je Bragin Miguel Garcia zbog grubog prekršaja nad Vilianom. Iz slobodnog udarca, s tridesetak metara, tukao je Darijo Srna, ali Artur je bio spreman i ulovio tu loptu.

2. POLUVRIJEME:

U 52. minuti sijevnula je polukontra domaćina, a na kraju s vrha šesnaesterca puca Costa, ali lopta odlazi tik s vanjske strane vratnice.

U 66. minuti Srna je nabacio s desne strane, lopta otišla na drugu stranu do Jadsona koji sjajno nalazi Chygrynksog na dva metra, ali njegov udarac u korner blokira Capela.

GOOOOOOOOL, 78. minuta – Darijo Srna ubacio je s desne strane, a na odbijenu loptu natrčava Rat i s dvadesetak metara iz prve pogađa suprotni kut protivničke mreže.

GOOOOOOOOL, 83. minuta – strijelac prvog pogotka Rat prošao je po lijevoj strani, te potom preciznom loptom pronašao Adriana na drugoj vratnici. Brazilac je s lakoćom poentirao za dvostruko vodstvo Šahtara.

Utakmica je završena.

Autor:G.R.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.