Pixsell

DUGO OVO NIJE VIĐENO U HRVATSKOJ! Zapanjujuće je ovo što se dogodilo, a ima i još jedna nevjerojatna stvar!

Autor: Andrija Kačić Karlin

Nazočili smo, ruku na srce, spektaklu. Dugo nije bila viđena ovakva utakmica u hrvatskom prvenstvu, malo nas je sraz Rijeke i Dinama podsjetio na finale Lige prvaka 2005. godine u Istanbullu, Milana i Liverpoola. Milan je na poluvremenu vodio 3-0, završilo je 3-3, pa su na jedanaesterci dobili igrači Liverpoola. Sada nije bilo jedanaesteraca, Rijeka je vodila 3-0, završilo je 3-3. U bravuroznim momentima.

Nema sumnje, ovo je dosad u hrvatskom prvenstvu bila zacijelo najuzbudljivija i najkvalitetnija utakmica. Koliko je Rijeka blistala u prvome dijelu toliko je Dinamo bio sjajan u nastavku. Zapanjujuće je koliko su to bile transformacije u igri obje momčadi.

Momčad trenera Damira Krznara razbijena je poput igračke u prvih 45 minuta, s dva gola fenomenalnog Drmića i jednim Velkoskog . Dinamo jedva da je i prešao centar, a obrana je izgledala smiješno, a golmana Livakovića se čak i ne može smatrati nekim krivcem. Lopte su se tako neugodno odbijale, mijenjale smjer i završavale u njegovoj mreži.

Totalni spektakl

I tako upokojen Dinamo u nastavku je zaigrao na sve ili ništa, navlas kako je Rijeka blistala prethodno tako je Dinamo blistao u drugome dijelu. To je bila kanonada prema vratima Zlomislića, najprije su oprvdano dosuđena dva jedanaesterca za ”modre„, koje je uspješno, makar na svoj bezobrazni način, izveo Petković. I Dinamo je izjednačio na 3-3 golom Andrića, desetak minuta prije kraja. Sasvim zasluženo.

Pixsell

No, prije tog gola sudac Pajač u konzultaciji s VAR sobom poništio je gol Oršića zbog navodnog faula u napadu. I teško je reći je li bio u pravu, makar je i ta scena bila dio ove spektakularne nogometne predstave na koju mogi biti ponosni i domaći i gosti.

Ovako zanimljive, pa i s kvalitetnim igračkim dosezima, utakmice rijetke su i u najjačim europskim ligama. Bude li više ovakvih utakmica u našem prvenstvu tribine će se puniti po inerciji. Naravno, i poslije ovakve utakmice ima nesretnih, konkretno su to možda navijači obje momčadi.

Rijekini kojima je neshvatljivo da se može propustiti 3-0 vodstvo, ali i Dinamovi jer je momčad iz Zagreba poslije izjednačenja bila bliže pobjedi.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.