Photo: Igor Kralj/PIXSELL

DUG IZ PROŠLOSTI: Država HNS-u dužna 70 milijuna kuna

Autor: Željka Orešković

Država Šukeru i ekipi treba isplatiti milijune

Hrvatska država dužna je Hrvatskom nogometnom savezu nešto manje od 70 milijuna kuna. Točnije radi se o Ministarstvu turizma i presuda je postala pavomoćna. Ovaj spor datira još iz vremena Franje Tuđmana, točnije iz 1999. godine, kada je tadašnji ministar turizma, Ivan Herak, potpisao ugovor po kojem će sponzorirati HNS.

To se u glavnini odnosilo na reprezentaciju, kao promota države, koja je tada bila treća na svijetu.

Herak je sada djelatnik HNS-a, a tada je potpisao da će država HNS-u davati po dva milijuna njemačkih maraka tri godine zaredom, a Savez je za to trebao isticati znak, slogan i reklame hrvatskog turizma na centralnim mjestima na stadionu, semaforima i prostorima oko stadiona.

Od toga je isplaćeno samo 600 tisuća kuna, a Herak je nakon toga uhićen te je predmet istrage bio i taj ugovor. Nakon toga je došlo do promjene vlasti, osporavanja ugovora i razvlaćenja po sudovima.

Vrhovni sud napokon je presudio da Herak nije kriv, a HNS je i pravomoćno dobio taj novac. Prema nepravomoćnoj presudi država bi Šukeru i kompaniji trebala isplatiti 24, 8 milijuna kuna, a po pravomoćnoj presudi taj je iznos puno veći, pišu Sportske novosti.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.