Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Drama na Maksimiru: Žestoka previranja, priprema se mobilizacija, a tu je i novi problem

Autor: Dnevno.hr/ I.L

Još otkada je početkom godine Krešimir Antolić i službeno napustio Dinamo u klubu traju igre prijestolja i tko će koju poziciju zauzeti u klubu. Na kraju svega trpi rezultat jer su ljudi u svečanoj loži svoj interes gurnuli na prvo mjesto umjesto interesa Dinama.

Skupština kluba bi prema novom Statutu trebala imati 60 umjesto 80 članova koliko ih je imala dosad. S predsjednikove liste u Skupštinu bi ušlo 28 ljudi, još 28 bi na izborima birali članovi kluba, tri će biti predstavnika sponzora i jedan predstavnik grada.


Što se tiče famoznog Statuta sve više se priča o mogućem referendumu, ali sve su to neslužbene informacije. U njemu bi sudjelovali svi Dinamovi punoljetni članovi, a kojih ima više od 30 tisuća, pa neka se navijači-članovi izjasne koji bi njima bio najprihvatljiviji model za klub. To se može izvesti u kratkom vremenu elektroničkim glasovanjem.

Plana nema

Nadalje, klub smatra da su navijači, koji su u Skupštini, Izvršnom i Nadzornom odboru, zapravo samo predstavnici Bad Blue Boysa, a ne i onih ostalih navijača koji ne pripadaju Sjeveru.

Foto: Niksa Stipanicev/CROPIX

Postoje dvije opcije. Jedna je neposredno glasovanje svih članova koji biraju predsjednika kluba, a koji onda bira svoj Izvršni, Nadzorni odbor i Upravu, a druga je predstavnički model u kojem će se birati zastupnici u Skupštini.

Pitanje Statuta nije jedini problem, mogao bi iskrsnuti novi. Ako Gradski ured za opću Upravu i Sportska inspekcija ne potvrde rujansku Skupštinu, Dinamo bi opet ostao bez Izvršnog i Nadzornog odbora. Što bi bilo iznimno loše i opet bi otvorilo pitanje o funkcioniranju kluba.

Da ne zaboravimo da Dinamo nema sportskog direktora te je klub bez programa i razvojnog plana što je sramota za klub veličine i važnosti kao što je Dinamo. Sve u svemu sapunica se nastavlja, a navijači neka budu spremi jer više nas ništa ne može iznenaditi.

Perišića baš ništa ne može zaustaviti, ovo što je napravio na štakama samo je potvrda
Autor:Dnevno.hr/ I.L
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.