Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

‘DOTUKLO BI GA DA GA NISAM ZVAO, MORAO SAM’ Izbornik otkrio kakve je sve dvojbe imao, ali i zašto se odlučio to napraviti

Autor: Dnevno.hr/I.L

Zlatko Dalić objavio je popis za susrete Lige nacije u lipnju. Hrvatska će se susresti s Austrijom i Danskom te dva puta sa Francuskom.

Na popisu nema veterana poput Lovrena, ali su na njemu igrači koji su u potpunosti van forme kao što su Vrsaljko i Vlašić. Odgovorio je Dalić zašto je Nikola Vlašić i dalje u krugu reprezentacije:

‘Vlašićima moje ogromno povjerenje, žao mi je što ne igra i ne želim ga izgubiti. Nepozivanje u reprezentaciju bi ga dotuklo, hoću ga vratiti u život koliko je god moguće. Dobit će šansu i svjestan je da mora igrati. Donijet će odluku tijekom ljeta što i kako. Bio je jedan od najboljih igrača u kvalifikacijama, znam koliko vrijedi i može. Svi u stožeru smo za njega i stav je da mora biti s nama.’

Pongačić isto upitan

Zanimljiv je stav Zlatka Dalića koji je izjavio da je Vlašić i dalje tu zbog dobrih kvalifikacija, a vrlo lako se rješio Petkovića koji je odigrao sjajne kvalfikacije za EURO. Nema Petkovića, ni kapetana Hajduka Kalinića, ali tu je debitant u napadu Petar Musa.

 

 

View this post on Instagram

 




A post shared by Hrvatski nogometni savez (@hns_cff)

Kao što smo rekli na popisu nema ni Lovrena, a u najboljoj formi nije ni Vida. Prlika je to za mlade nade poput Erlića, ali i Pongačića koji ima veliki problema sa statusom u klubu:




‘Pongračić je igrao dobro pa nije igrao u prvoj postavi, problem ima oko transfera, ali ako gledamo Svjetsko prvenstvo i iza toga, on je naša budućnost. Znamo da će Vida Lovren uskoro završiti karijeru, to je tako biološki, i moramo imati četiri, pet stopera na raspolaganju. Ne želimo izgubiti Pongračića, dati mu vjetar u leđa. Moramo im dati podršku da se što prije vrate u formu u kojoj su bili prije.’  očito je izbornik okupljanje namjenio da se igrači vrate formi.

Nadajmo se da neće biti sramoćenja kao u prethodnim izdanjima ovog natjecanja.

Autor:Dnevno.hr/I.L
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.