Pixsell

Dopredsjednik HNS-a Ivan Brleković podnio ostavku

Autor: A.B.

Ostavka je posljedica istrage o namještanju utakmice finala Hrvatskog kupa između Dinama i Hajduka 13. svibnja 2009. godine.

Ivan Brleković, dopredsjednik HNS-a i predsjednik Dinamove Komisije za suzbijanje korupcije u nogometu, podnio je ostavku s mjesta predsjednika, piše Index.

Ostavka je posljedica istrage o namještanju utakmice finala Hrvatskog kupa između Dinama i Hajduka 13. svibnja 2009. godine.

– Moja zadaća bila je da pratim razvoj situacije oko kladioničarske afere, da budem na dispoziciji državnim tijelima te općenito da se bavim negativnostima koje su se pojavile. No, glavni tajnik ponio se prema meni kao prema nepismenom teletu. On se u vrijeme afere Offside nalazio u JAR-u, a u vrijeme ovog posljednjeg skandala produžio je boravak u Rigi. Nije mu palo na pamet ni da me kontaktira. Osjećam se degradirano, poniženo i u takvoj situaciji ne vidim koji je moj točno posao. Srebrić je grubo prekoračio ovlasti koje mu daje njegova funkcija višeg činovnika u Savezu – rekao je Brleković.

Brleković kaže kako nije kontaktirao Zorislava Srebrića jer je on Srebriću nadređen, te smatra kako je dovoljno što je u središnjem Dnevniku rekao da odlazi. Smatra da ga je Srebrić ponizio kao odvjetnika i kao dopredsjednika Saveza.

– Ne mogu trpjeti da me se na taj način blokira. Ako netko sumnja u moje poštenje, ako nešto ne smijem znati, onda hvala lijepa i doviđenja – kaže Brleković, koji ne namjerava otići s funkcije člana izvršnog odbora HNS-a u kojemu je predstavnik zagrebačkog Županijskog nogometnog saveza.

– U prosincu je izborna skupština i neću da moj savez izgubi svog predstavnika. Direktor Intera Branko Laljak već se žalio na suđenje i treba nam zaštita od mnogih koji su privatizirali Savez. Bilo je očito kako istraga neće stati na 22 imena koja su u biti sitne ribe. Ipak, u ovom trenutku prerano je išta prejudicirati. Istraga se širi i na susjedne zemlje. Trebat će puno truda policije i tužiteljstva kako bi se razotkrile postojeće, ali i nove afere – rekao je Brleković.

Autor:A.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.