DOMINACIJA NA ANFIELDU: Salah i Liverpool potopili Topnike

Autor: Dnevno

U 3. kolu engleskog Premiershipa Liverpool je na Anfieldu svladao londonski Arsenal rezultatom 3-1. Dva zgoditka za Redse zabio je Mo Salah, a jedan Joël Matip, dok je utješni gol za Topnike zabio Di Pascua.

Anfield je teško gostovanje za svaku momčad, no čini se da Arsenal uistinu ima problem s gostovanjem na legendarnom stadionu. U posljednje 4 utakmice na Anfieldu izgubili su sve utakmice s ukupnim rezultatom 15-3. Prije današnje utakmice njihov posljednji susret u Liverpoolu krajem prošle godine završio je ‘novogodišnjim masakrom’ od 5-1 za domaću momčad.

U večerašnjem susretu mrežu Arsenala načeo je Matip u 41. minuti pogotkom glavom nakon još jednog sjajnog kornera mladog beka Trenta Alexandera-Arnolda. Nakon prvog poluvremena, u kojem su imali nekoliko dobrih šansi, londonska momčad mogla je i očekivati povratak u utakmicu, no drugo poluvrijeme započelo je u tonu Liverpoola.

Mohamed Salah već u 49. minuti iznudio je jedanaesterac nakon što ga je novo pojačanje Arsenala David Luiz nepotrebno povukao za dres. Navijači Chelseaja koji su gledali utakmicu, naviknuti na Luizove gafove u obrani, vjerojatno su mislila da im se događa déjà vu. Salah je loptu iz jedanaesterca spremio u gornji lijevi kut, snagom kao da je pucao iz topa na Arsenalovom grbu.

Liverpool je nastavio prijetiti na gol Lenoa, a Salah u 58. minuti postiže svoj drugi pogodak i Liverpoolov treći. Lucas Torreira Di Pascua u 85. minuti popravio je obraz Arsenala i zabio za konačnih 3-1.

Redsi su da kraja utakmice imali čak 25 udaraca na gol u odnosu na 9 Arsenala, no mogli su biti i precizniji, budući da ih je samo 5 bilo upućeno u okvir gola.

Momčad Jurgena Kloppa ovom je pobjedom samostalno zauzela prvo mjesto na tablici. Nakon dvije utakmice isti broj pobjeda uz njih je imao samo Arsenal, a on sada ostaje na drugom mjestu unatoč porazu, iako Manchester City, Tottenham i Bournemouth imaju utakmice manje i mogu ih preskočiti pobjedom.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.