Ilustracija/Pixabay

DOLIJALI HRVATI U ITALIJI: Lukavom dvojcu na meti su bili nogometaši i slavne osobe, a ključna je bila jedna stvar

Autor: Dnevno GIŠ

Talijanska policija riješila je slučaj koji je u strahu držao bogate i slavne osobe na sjeveru te zemlje, a glavni akteri pljački, među kojima su bili i nogometaši Hakan Calhanoglu iz Intera te Stefano Sensi iz Monze, bila su dvojica Hrvata.

Kako pišu mediji s Čizme, slučaj je riješen zahvaljujući kapljici krvi koju su istražitelji našli na kutiji za nakit u domu nogometaša Monze Stefana Sensija, a taj trag doveo ih je do Andrea B. (21) i Renata M. (26) iz Hrvatske.

Ovaj kriminalni dvojac imao je uhodani modus operandi, a koliko su bili uspješni dokazuje kako su u raznim provalama nezakonito priskrbili preko pola milijuna eura.

Pratili objave




Kriminalni dvojac pratio je objave svojih meta na društvenim mrežama i kada žrtva ne bi bila kod kuće, popeli bi se preko balkona ili  izbočina na fasadama te su tada temeljito počistili vlasnike.

Tako je već spomenuti nogometni dvojac ostao bez podosta imovine, Sensi bez sata Patek Philippe od 70 tisuća eura, vjenčanog zlatnog prstena s dijamantom,a ukradene su i ženine skupocjene torbe i nakit, a slično je prošao i Calhanoglu.

I kako smo već rekli, baš tijekom pljačke Sensija prokrvario je Renato M., a njegov DNA već je bio u policijskim bazama i talijanska policija se dala u potragu, koja je na kraju rezultirala uhićenjem pljačkaša nakon skoro godine dana.

Autor:Dnevno GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.