Screenshot: Twitter/Mark Ogden (@MarkOgden_)

‘DOBIO SAM SUZAVCEM PRVI PUT U ŽIVOTU’ Svjedok užasa podivljao prije finala, najednom je sve postalo pakao

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Finale Liverpoola i Real Madrida je prije početka ostalo obilježeno pola sata dugim kašnjenjem utakmice, s čekanjem da se sredi kaos koji se događao ispred Stade de Francea u Saint-Denisu, u predgrađu Pariza. Bile su to nevjerojatno napete i stresne scene za Liverpoolove navijače koji su s ulaznicama htjeli na tribine, ali sve je zapelo zbog organizacije koja je ‘pobrala’ puno kritika.

Kako se moglo čuti, navijači ‘Redsa’ s Anfielda zapeli su na jednom od ulaza i nisu bili pušteni dalje. Situaciju je približio novinar Nick Parrott u programu BBC-jevog Radija 5, a njegove riječi otkrivaju o kakvom je kaosu bila riječ.

Po svemu što se doznalo, redari i snage reda jednostavno nisu bili spremni na veliki broj navijača pred ulazima, a reakcija je stigla sa suzavcem kojim se, po svemu sudeći, tjeralo ljude da ne nagrnu na tribine u isto vrijeme, što bi dovelo do opasnosti od stampeda.

‘Nisam nikad to doživio’

‘Prvi put sam dobio suzavcem u životu. Ovo mi nije prvo finale Lige prvaka, ali to još nisam nikad doživio’, rekao je Parrott. ‘Bio sam pred ulazom Y koji se u sat i pol vremena svako malo otvarao i zatvarao, ali nikog nisu puštali unutra. Osiguranje s druge strane je jednostavno nagrnulo i ‘potegnulo’ suzavac’, dodao je novinar.




Ljudi pokušavali ući preko ograde

‘Vidio sam 10 navijača kako pokušavaju ući preko ograde. Ulaz Z je bio otvoren, ali tamo uopće nije bilo pokretanja navijača prema tribinama. Nisam nikad dosad doživio ovakav kaos na bilo kojoj utakmici na koju sam došao samostalno, a ne poslom’, opisao je Parrott.

Stanje je bilo takvo, dodao je novinar, da nije bilo šanse da se može ući prije 21 sat, kada je utakmica trebala početi, što je bilo iskustvo koje su doživjeli i drugi navijači Liverpoola.




Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.