Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

DINAMU POBJEDA PROTIV SPARTAKA NE GARANTIRA PRVO MJESTO! Fener je uvjerljivo nadigrao Anderlecht!

Autor: HINA/B.H.

U susretu 4. kola D skupine Europske lige Fenerbahče je u Istanbulu pobijedio Anderlecht sa 2-0 i ostao u igri za prolaz u drugi krug natjecanja, dok je belgijski sastav praktički ostao bez izgleda za prolaz.

Junak utakmice bio je francuski nogometaš Mathieu Valbuena koji je zabio prvi pogodak, a potom namjestio drugi gol domaćina.

Valbuena je doveo Fener u vodstvo u 71. minuti, a tri minute kasnije asistirao je Švicarcu Michaelu Freyu za 2-0. Sve nade belgijskog sastava u mogući preokret nestale su u 79. minuti kada je Zakaria Bakkali isključen zbog drugog žutog kartona.

Najbliže golu gosti su bili u 44. minuti kada je Adrien Trebel iz slobodnog udarca uzdrmao vratnicu.

Antonio Milić je odigrao cijeli susret za goste, dok Ivan Santini nije ulazio u igru.

U drugom susretu večeras zagrebački Dinamo će protiv Spartaka iz Trnave tražiti pobjedu koja bi mu osigurala europsko proljeće.

Na ljestvici vodi Dinamo s devet bodova, Fenerbahče ima sedam bodova, Spartak tri, a Anderlecht je ostao na začelju s jednim bodom.




SKUPINA D
Fenerbahče – Anderlecht 2-0 (Valbuena 71, Frey 74)
DINAM= – Spartak (21.00)

LJESTVICA
1. DINAMO 3 3 0 0 8-2 9
2. Fenerbahče 4 2 1 1 7-6 7
3. Spartak Trnava 3 1 0 2 2-4 3
4. Anderlecht 4 0 1 3 2-7 1

5. kolo – 29. studenog
Fenerbahče – DINAMO
Anderlecht – Sparta Trnava




6. kolo – 13. prosinca
DINAMO – Anderlecht
Spartak Trnava Fenerbahče

Autor:HINA/B.H.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.