Foto: Boris Kovacev / CROPIX

DINAMU NE LEŽE UKRAJINSKE MOMČADI: Šahtar vrijedniji od hrvatskog prvaka, ide se po rušenje negativnog niza!

Autor: Edwin Džemidžić

Nogometaši Dinama sutra igraju protiv ukrajinskog Šahtara u gostima s početkom u 18:55. Izrazito važna utakmica za momčad Nenade Bjelice jer ova utakmica na gostovanju i sljedeća protiv istog protivnika na Maksimiru, može odrediti tijek natjecanja za zagrebačku momčad.

Kada pogledamo povijest Dinama protiv ukrajinskih momčadi, statistika je poražavajuća. U prethodnik deset susreta protiv neke ukrajinske momčadi, Dinamo nije upisao niti jednu pobjedu!

Zaista za zabrinuti se jer ovakav podatak ne daje preveliku nadu Dinamu u pozitivan rezultat. U tih deset susreta uspjeli su izvući samo dva mršava remija uz osam poraza.




Nadalje, ukrajinski prvak po Transfermarktu vrijedi više od zagrebačke momčadi. Procjenjena vrijednost Šahtara je na 137 milijuna eura, dok Dinamo vrijedi 30 milijuna eura manje.

Najskuplji igrač u redovima “rudara” je brazilski lijevi bek Ismaily s procjenjenom vrijednošću od 19 milijuna eura. S druge strane, najbolji igrač Dinama, Španjolac Danijel Olmo procijenjen je na čak 30 milijuna eura s naglaskom kako je i ostalim dinamovim igračima narasla vrijednost.

S nestrpljenjem čekamo početak utakmice protiv momčadi koja je bez poraza u ukrajinskom prvenstvu te kako bi Dinamo krenuo u rušenja negativnog rekorda.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.