Ilustracija Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

DINAMO SE OGLASIO ZBOG VIDEA KOJI JE ZGROZIO MNOGE: Evo što su poručili

Autor: Dnevno.hr

Udruga Dinamo – to smo mi na svojim Facebook stranicama objavila je video u kojem je vidljivo kako zaštitarska služba na Maksimiru uoči utakmice Dinamo – Gorica pretresa maloljetnu djecu.

“Možemo biti sigurni da Krešimir Antolić nije pazio na predavanjima iz kriminalistike ili je u društvu braće, kao i neki prije njega izgubio pamćenje pa ne zna definiciju “kriminalca” i “kriminalne organizacije”. Ali isto tako možemo biti sigurno da jako dobro zna kako se vrši represija nad navijačima, kako pokorno izvršavati naređenja iz Međugorja ili prikrivati tragove u aferi SMS…”, piše udruga uz objavljeni video koji možete vidjeti ovdje.

“Pogledajte tretman djece na ulazu u sjevernu tribinu i proširite ovaj sramotni video da svi vide kako se GNK Dinamo Zagreb odnosi prema svojim navijačima! Osim toga redari su pred očima službenika MUP RH oduzimali makse, a prije samo koji mjesec hapsili su ljude što ih ne nose. Suradnja bivših kolega je na visokom nivuo kada je represija u pitanju – sigurnost i povjerenje prije svega”, dodaju iz udruge uz sporni video.

O incidentu se iz oglasili i iz Dinama, prenosi 24sata.

“Dinamo izražava žaljenje zbog postupanja pojedinca iz redarske službe koji je bez takve upute Kluba, neprofesionalno i netaktično te van razumne potrebe vršio pregled dječaka. U tom smislu ispričavamo se dječaku i njegovim roditeljima te ćemo napraviti sve što je potrebno da se takva postupanja više nikada ne dogode.”

“Neovisno o tome što je ponašanje većeg dijela gledatelja na sjevernoj tribini i jučer bilo obilježeno govorom mržnje i uporabom pirotehnike, a suzbijanje čega je i osnovni zadatak sigurnosnih službi na stadionu, postupanje redara iz video snimke koju ste objavili nam je neprihvatljivo i nije sadržano u bilo kojoj uputi Kluba ili planu osiguranja.”




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.