Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

DINAMO SE MOŽE PROŠETATI DO LIGE PRVAKA! Evo što se mora poklopiti da bi bili nositelji u play-offu

Autor: Bruno Herljević/HINA

Uz nogometaša zagrebačkog Dinama koji su odigravši 2-2 u uzvratnom dvoboju protiv izraelskog Hapoela Be’er Sheve izborili mjesto u 3. kolu kvalifikacija Lige prvaka, to je uspjelo i igračima Škendije koji su odigrali 0-0 na gostovanju kod Šerifa i tako obranili prednost iz prvog dvoboja, dok varšavska Legija ni s pobjedom na gostovanju u Trnavi nije uspjela nadoknaditi zaostatak iz prvog dvoboja.

Poraz 0-2 na domaćem terenu bio je koban za poljskog prvaka, na čijoj klupi sjedi hrvatski trener Dean Klafurić. Zadatak Legije u Slovačkoj je postao još teži kad je u 37. minuti isključen crnogorski internacionalac Marko Vešović. Bivši igrač Rijeke zaradio je drugi žuti karton zbog neopreznog starta, a 12 minuta prije je opomenut zbog naguravanja.

U 63. minuti Legia je povela pogotkom Astiza, a u 85. minuti poljski je prvak ostao sa devet igrača na terenu, zbog isključenja nekadašnjeg kapetana Dinama Domagoja Antolića. U razmaku od četiri minute Antolić je zaradio dva žuta kartona, a drugi zbog potezanja suparnika. Legia će europski put nastaviti u 3. kolu kvalifikacija Europske lige, a Spartak iz Trnave ide u 3. pretkolo Lige prvaka u kojem će joj najvjerojatniji suparnik biti beogradska Crvena zvezda koja u Litvi brani prednost 3-0 iz prve utakmice.

U srijedu će suparnika u 3. pretkolu doznati i zagrebački Dinamo, a to će biti bolji iz dvoboja Astane i danskog Midtjyllanda. Prvak Kazahstana u Herningu brani prednost 2-1 iz prve utakmice.

E sada, ono što bi moglo razveseliti dinamovce jest pomor nositelja u drugom kolu kvalifikacija Lige prvaka. Modri bi tako mogli status nositelja u ždrijebu play-offa koji će se održati sljedećeg ponedjeljka. Ipak, da bi osigurali lakši put do grupne faze Lige prvaka, mora im se poklopiti nekoliko stvari.

Astana u srijedu mora obraniti 2:1 protiv Midtjyllanda i osigurati si utakmicu s Dinamom u trećem pretkolu, potom će se u ždrijebu play-offa odrediti s kim će igrati koji par. Astana trenutno ima koeficijent 21.75 i malo je bliža statusu nositelja u play-offu od Dinama, ali ako Dinamo izbaci Astanu preuzet će njezin status. No, to nije sve, drugi uvjet da se Dinamo vodi kao nositelj jest da Celtic izgubi od Rosenborga (prva utakmica 3:1 za Škote) ili da Ludogorec izgubi od Videotona (prva utakmica 0:0).

Stvar je dakle ovakva, ako Astana prođe, a Ludogorec ili Celtic ispadnu, Dinamo ima šansu lakšim putem doći do grupne faze Lige prvaka, kao nositelj u play-offu.




Autor:Bruno Herljević/HINA
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.