Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

(VIDEO) KAKVA DOMINACIJA DINAMA! Sjajna večer u Belgiji, Plavi poslali moćnu poruku!

Autor: I.K.

Dinamo je obavio sjajan posao u Belgiji! Plavi su u drugom kolu skupine H Europske lige s 3:0 bili jači od domaćeg Genka i pokazali su svima kako ozbiljno konkuriraju za prolazak dalje. Prvo kolo s porazom od West Hama donijelo je dvojbe, ali u ovoj utakmici nije ih bilo puno.

Momčadi Damira Krznara su pobjedu donijeli golovi Luke Ivanušeca u 10. minuti i Brune Petkovića iz dva penala, u sudačkoj nadoknadi na kraju prvog poluvremena i u 67. minuti.

Dinamo sada ima tri boda u ovoj skupini, a toliko je prikupio i Genk. Sa svih šest bodova nakon dva kola u vodstvu je West Ham, dok je bečki Rapid za sada bez boda u ovoj skupini.

Sjajno prvo poluvrijeme

Prvih 45 minuta u Belgiji završilo je sjajno za Dinamo, s ranim golom i povećanjem vodstva uoči odlaska na odmor. Bilo je šansi i za Genk, najviše se pamti stativa koju je pogodio Bryan Heynen u 41. minuti, ali Plavi su ono što se otvaralo na drugoj strani sjajno iskoristili.

Prvi šok za Genk dogodio se u 10. minuti. Ivanušec je bio strijelac za 1:0 nakon što je zaključio izvrsnu akciju Plavih iskoristivši asistenciju kojom ga je pronašao Mislav Oršić.

Domaći nekoliko puta zaprijetili

Domaći su nakon toga imali nekoliko opasnih udaraca, uključujući i pogođenu stativu, dok je Dinamo prije povećanja vodstva najviše pamtio gredu koju je Oršić pogodio s ruba kaznenog prostora u 36. minuti.

Na ulasku u sudačku nadoknadu stigao je novi šok za belgijski klub. Duje Čop je u kontaktu u 16-ercu zamalo izgubio loptu, no to se dogodilo u situaciji u kojoj ga je po nogama nagazio Bastien Toma, što je donijelo intervenciju VAR-a kako bi se provjerilo je li to bio penal. Nakon kratkog pregleda snimke, finski sudac Mattias Gestranius odlučio je da je Toma napravio prekršaj i Plavi su dobili priliku koju je na lijep način s bijele točke iskoristio Petković. Gol pogledajte – ovdje.




Dinamo dovršio posao

Drugo poluvrijeme rano je donijelo kontrolu u rukama Dinama. Nije bilo pravih prijetnji do kakvih su domaći stigli tijekom prvih 45 minuta, a sredinom drugog dijela stiglo je i povećanje vodstva.

Kao i u situaciji kod prvog penala, domaći su novom pogreškom još jednom pomogli Dinamu. Kiksao je golman Maarten Vandevoordt koji je promašio loptu nakon centaršuta Plavih, a akcija je nastavljena prekršajem Daniela Munoza nad Oršićem u 16-ercu, zbog kojeg je Munoz zaradio i isključenje.

Kao i pri kraju prvog poluvremena, Petković je bio precizan iz još jednog penala i time je riješio utakmicu u kojoj do kraja više nije bilo većih uzbuđenja. Treći gol Dinama pogledajte – ovdje.




Genk – Dinamo 0:3

90’+6 – Završena je utakmica u Belgiji, Dinamo je slavio s 3:0 i došao je do prva tri boda u skupini!

82′ – Već neko vrijeme čuje se samo pjesma navijača Dinama. Domaći su utihnuli, kao i momčad koja im je u srcu.

77′ – Dinamo je primirio utakmicu u kojoj uvjerljivo vodi. Sada baklje ometaju utakmicu, dim je došao do terena s dijela tribina s navijačima Plavih.

69′ – Teška situacija za Genk sada je još teža. Imaju tri gola minusa i igrača manje prije posljednjih 20-ak minuta.

67′ – GOOOOOOLLLL! Petković je bio precizan iz penala, Dinamo ima 3:0!

65′ – Penal za Dinamo! Genkov golman Vandevoordt promašio je loptu nakon Dinamovog centaršuta, a Munoz je potom napravio prekršaj na Oršiću zbog kojeg je dobio i crveni karton!

61′ – Prošlo je prvih 15 minuta drugog poluvremena, Genk ne uspijeva slomiti Dinamovu obranu.

51′ – Dinamo bolje kontrolira stvari nego u prvih nekoliko minuta na početku utakmice, što je sjajna vijest.

46′ – Ušli smo u drugo poluvrijeme.

45’+4 – I odmah kraj prvog poluvremena, sjajni završetak prvih 45 minuta za Plave!

45’+3 – GOOOOOOLLLL! Petković je zabio iz penala, Dinamo ima 2:0!

45’+1 – Na isteku 45. minute provjerava se je li možda bio penal u korist Dinama. Čop je bio u kontaktu u kaznenom prostoru, Toma ga je pogodio po nogama i to bi moglo završiti sretno za Plave… I završilo je sretno, penal za Dinamo!

41′ – Stativa za Genk! Pogodio ju je Heynen, sreća za Dinamo!

39 – Paintsil je ostao sam na lijevoj strani 16-erca, brani mu Livaković! Bravo za Dinamovog golmana!

36′ – Bila je to nova lijepa akcija Plavih koji večeras igraju u žutim dresovima. Ivanušec je pronašao Oršića, a njegov udarac s ruba 16-erca otišao je u gredu pa natrag u igru.

36′ – Greda Dinama! Pucao je Oršić, nedostajalo je jako malo da to bude 2:0!

34′ – Dinamo i dalje teško dolazi do lopte i pokušaja kontre kojom bi ponovno zaprijetio Genku.

28′ – Genk sada pritišće. ali obrana Dinama se u posljednjih nekoliko minuta drži dobro.

24′ – Padaju baklje s dijela tribina na kojem su navijači Dinama koji se dobro čuju. Podrška je tu, ali zbog pirotehnike će biti i kazni.

20′ – Thorstvedt je bio sam na rubu 16-erca, obrana Dinama nije pazila na njega, ali  srećom za Plave, jaki udarac otišao je pokraj gola. Ponovno je Dinamo dobro prošao, ali sada živi opasno!

18′ – Petković je povukao sam, ušao je u kazneni prostor i došao je do udarca, ali šut nije bio precizan.

15′ – Šansa za Genk! Munoz je u 16-ercu u blizini gola pucao previsoko, Dinamo je prošao sretno!

10′ – Ivanušec je sjajnom realizacijom zaključio brzu akciju Plavih. U završnici akcije, Oršić je pronašao 22-godišnjeg hrvatskog reprezentativnog kolegu, a Ivanušec se odlično snašao i pogodio je za rano vodstvo.

10′ – GOOOOOOLLLL! Dinamo vodi, zabio je Luka Ivanušec!

7′ – Genk je na drugoj strani probao novim centaršutom, ponovno s dobrom reakcijom obrane Plavih.

6′ – Dinamo je odgovorio svojom akcijom koja je stala nakon što je Petković bio okružen na rubu 16-erca.

4′ – Genk je imao prvi opasniji napad, centrirao je Ito, ali opasnost je raščistila obrana Dinama.

1′ – Počela je utakmica u Genku!

Sastav Genka:
Vandevoordt – Arteaga, Lucumi, Cuesta, Munoz – Thorstvedt, Toma, Heynen – Ito, Onuachu, Paintsil.

Sastav Dinama:
Livaković – Franjić, Lauritsen, Theophile-Catherine, Ristovski – Oršić, Ademi, Mišić, Ivanušec – Petković – Čop.

Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.