Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

DINAMO PO OPORAVAK OD DOMAĆE ‘PLJUSKE’: Krznar ne želi čuti za jednu stvar

Autor: I.K.

Nakon što je početak nove sezone u 1. HNL donio Dinamu poraz od Slaven Belupa na Maksimiru, s 2:0 u korist momčadi iz Koprivnice, zagrebački Plavi nakon tog susreta trebaju izvesti brzo psihološko i igračko podizanje. Pred vratima je drugo kolo kvalifikacija za Ligu prvaka u kojem će protivnik biti ciparska Omonia iz Nikozije, a uoči prve utakmice koja je na rasporedu sutra s početkom u 20 sati u Zagrebu, Damir Krznar je pred novinarima približio dio očekivanja koje Dinamo ima.

Opisujući što čeka njegovu momčad, trener Plavih rekao je da je Omonia zahtjevan protivnik. Unatoč tome, Krznar vjeruje da je Dinamo favorit, a tako će se i postaviti.

Prije prve utakmice, Dinamov trener kazao je kako vjeruje da je njegova momčad bolja od ciparskog protivnika. Cilj je doći do što uvjerljivije pobjede, ali glavna stvar za Plave je pokazati pravu igru. Ako toga bude, Krznar je uvjeren da će doći i rezultat.

Podizanje nakon poraza

Vraćajući se na početak prvenstva koji je Plavima donio poraz od Slaven Belupa, Krznar je istaknuo da taj rezultat dovodi do mobilizacije prije nove europske utakmice. Dinamo je bio razočaran protiv Koprivničana, bilo je poteškoća i u prvom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka protiv islandskog Valura, pogotovo s dva primljena gola u završnici prve utakmice u pobjedi s 3:2 na Maksimiru, a u odnosu na dosadašnje nastupe, trener je najavio promjene u momčadi uoči nastupa protiv gostiju s Cipra.

Među tim promjenama neće biti one na golu. Krznar je najavio da će od početka braniti hrvatski reprezentativac Dominik Livaković, koji se vratio na gol u utakmici protiv Slaven Belupa i pamti se njegov ‘kiks’ kod prvog gola čiji je strijelac rano u drugom poluvremenu bio 38-godišnji Ivan Krstanović.

Pogled prema utakmici na Cipru

Dinamo razmišlja o utakmici u Zagrebu, ali jedno od pitanja prije prvog susreta s Omonijom bilo je povezano s uzvratom na Cipru. Ondje će se tjedan dana kasnije igrati u 17 sati po našem, a 18 sati po lokalnom vremenu, bit će jako vruće, ali Krznar nije htio da to bude važna tema. O uvjetima koji čekaju na tom gostovanju nije htio slušati puno.

Kako je istaknuo trener Dinama, potenciranje vrućine donosi kontraefekt jer igračima može dati alibi, a momčad mora biti spremna igrati kakvi god uvjeti bili. Kazao je da su njegovi igrači spremni odgovoriti bilo kakvim uvjetima, kao i svi nogometaši.




Zahtjevni europski put

Krznar se uoči drugog kola ovosezonskih kvalifikacija dotaknuo i potencijalne prepreke u trećem kolu. U prvom planu je Omonia i nema preskakanja prepreka prije nego se odigraju utakmice, Dinamov trener to je stavio u prvi plan, no svjestan je težine ždrijeba koji je kao potencijalnog budućeg protivnika donio jačeg iz susreta poljske Legije i estonske Flore.

Kako je Krznar opisao pred novinarima, pobjednik susreta Dinamo – Omonia dobio je možda i najteži izazov od svih koji su se otvarali u ždrijebu za naredno kolo kvalifikacija.




Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.