Dinamo ostao bez sponzora, povukli se TZZ i Holding

Autor: dnevno.hr

Hrvatski nogometni prvak buduće prihode namicat će isključivo prodajom vlastitih igrača.

Hrvatski nogometni prvak Dinamo ostao je bez sponzora za slijedeću sezonu. Kako javljaju Sportske novosti, Plavi su izgubili svoja dva najveća financijera: Turističku zajednicu grada Zagreba i Holding. Na sastanku Izvršnog odbora kluba rečeno je kako sponzori duguju Dinamo više od 40 milijuna kuna. S obzirom na činjenicu da su nemi dugovi stariji od 18 mjeseci, dolazi se do zaključka da će Dinamo buduće prihode namicati isključivo prodajom svojih igrača. Tome u prilog govori i nedavna izjava izvršnog dopredsjednika kluba Zdravka Mamiće, koji je poručio kako je gotovo s parolom ‘Nema prodaje’. Prošlogodišnji troškovi hrvatskog prvaka iznosili su oko 29 milijuna kuna, dok je klub od Grada dobio dva milijuna manje. Za ovu godinu predviđa se da će ta razlika biti i veća.

Da situacija bude komičnija, Dinamo je platio PDV državi na 40 milijuna kuna koje nikada nije ni dobio. Tako je maksimirski klub doslovno kreditirao Republiku Hrvatsku s 10 milijuna kuna.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.