CROPIX

DINAMO OKUSIO NEPREDVIDIVOST NOGOMETNE IGRE NA SVOJU ŠTETU: Ovako se propuštaju zaslužene pobjede samo u najružnijem snu!

Autor: Andrija Kačić Karlin

Sport i nogomet pišu nevjerojatne priče, jednu takvu okusio je i naš Dinamo. Osjetio je svu tugu i nepravednost nogometne igre. U susretu četvrtog kola C skupine nogometne Lige prvaka Dinamo je pred 28.316 gledatelja na stadionu Maksimir odigrao 3-3 protiv Šahtara primivši dva gola u sudačkoj nadoknadi.

Dinamo i Šahtar su odigrali čudesnu, zanimljivu i nezaboravnu utakmicu, punu preokreta. Gosti su poveli, Dinamo je potom okrenuo rezultat s tri gola, da bi Ukrajinci u sudačkoj nadoknadi zabili dva gola za 3-3. Šahtar je treći pogodak postigao u petoj minuti nadoknade iz kaznenog udarca.

Ukrajinci su poveli u 13. minuti golom Alana Patricka, no ‘Modri’ su okrenuli rezultat golovima Brune Petkovića u 25. minuti, Luke Ivanušeca u 83. minuti, te kapetana Arijana Ademija u 89. minuti. Dinamo je imao 3-1 i činilo se kako će pobjedom načiniti veliki korak prema plasmnu u osminu finala. Šahtar je u trećoj minuti sudačke nadoknade smanjio golom Moraesa, a u petoj minuti sudačke nadoknade Brych je dosudio kazneni udarca za goste, nakon što je Theophile-Catherine oborio Pjatova, a Tete je bio siguran.

Obje momčadi su završile utakmicu s igračem manje, u 75. minuti kod Dinama je isključen Moro, a samo pet minuta kasnije ‘pocrvenio’ je i Marlos koji je u svega šest minuta zaradio dva žuta kartona.

U drugom susretu iz ove skupine Atalanta i Manchester City su odigrali 1-1.

City je poveo u u sedmoj minuti golom Raheema Sterlinga, a gosti su u 43. minuti mogli načiniti veliki korak prema pobjedi, no Gabriel Jesus nije realizirao jedanaesterac promašivši cijela vrata. Atalanta je izjednačila u 49. minuti golom hrvatskog reprezentativca Marija Pašalića.

“Građani” su od 82. minute igrali bez isključenog vratara Claudia Brava koji je napravio prekršaj izvan kaznenog prostora. Zanimljivo, Bravo je ušao u igru početkom drugog poluvremena umjesto ozlijeđenog Edersona, pa je na vrata morao stati TKO?




Na ljestvici vodi Manchester City s 10 bodova, Dinamo i Šahtar imaju po pet bodova, dok je Atalanta na začelju s jednim bodom.

U idućem kolu Dinamo 26. studenog gostuje u Milanu protiv Atalante, a u drugom susretu se sastaju Manchester City i Šahtar.

“Modri” će natjecanje po skupinama završiti 11. prosinca na stadionu Maksimir protiv Manchester Cityja, dok će u drugom susretu Šahtar ugostiti Atalantu.




Prve dvije momčadi izborit će plasman u osminu finala Lige prvaka, trećeplasirani seli u Europsku ligu, dok za posljednju momčad u skupini za ovu sezonu završava europska priča.

REZULTATI:
DINAMO – Šahtar 3-3 (Petković 25, Ivanušec 84, Ademi 89 / Patrick 13, Moraes 90+2, Tete 90+5-11m)
Atalanta – Manchester City 1-1 (Pašalić 49 / Sterling 7)

1. Manchester City 4 3 1 0 11-2 10
2. DINAMO 4 1 2 1 9-7 5
3. Šahtar 4 1 2 1 7-9 5
4. Atalanta 4 0 1 3 3-12 1

5. kolo – 26. studenog
Atalanta – DINAMO
Manchester City – Šahtar

6. kolo – 11. prosinca
DINAMO – Manchester City
Šahtar – Atalanta

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.