Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

DINAMO NAM SE VRATIO! Kakva je to večer bila, a svi smo se nakon onog zabrinuli!

Autor: Andrija Kačić Karlin

Dinamo nam se vratio! I to na koji način. Briljantan. I neka je. Dinamov uspjeh u Genku, gostujuća pobjeda s 3:0 došla je upravo u trenutku kada smo pomislili da naš prvak ove sezone neće biti konkurentan u Europskoj ligi. Da, pokolebao nas je onaj poraz u prvome kolu u Zagrebu protiv West Hama. Pa smo se uplašili da bi Dinamo mogao biti tek puki statist u skupini.

Ne, ne i ne! Dinamo je akter u ovoj skupini, ne bježi od glavne uloge, ne zadovoljava se statiranjem. To je potvrdila ova utakmica, sjajna Dinamova partija, raspoložen napadački red i gorostasna borbenost tijekom svih 90 minuta.

Da se razumijemo, unatoč uvjerljivoj pobjedi Genk nije bio ni loš ni bezazlen suparnik. I to samo uvećava vrijednost Dinamove pobjede. Genk je odlična momčad, rastrčana, stručno vođena. I stisla je Dinamo u prvim minutama koji je hladnokrvno izdržao pritisak. I čekao…

Sve je pokrenuo prvi gol

Kada je Ademi oteo loptu veznom redu Genka, proigrao Oršića koji se sjurio u kazneni prostor i zavrnuo za Ivanušeca – sve je bilo jasno. Dinamo ima recept za belgijsku postavu. Ivanušec je dao gol kakvog se ne bi postidjeli najjači „forovi” svijeta.

Nije isprve tukao, dodirom je loptu smirio, a Belgijanci su popadali očekujući udarac. Koji je uslijedio trenutak kasnije, u nebranjenu mrežu. Bila je to akcija kao s kompjutorskih igrica.

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Kakav penal Petkovića

Genk je morao riskirati. Postavio je linije prema gore, a opet je Dinamo imao bolje prigode. Oršić je s dvadesetak metara pogodio vratnicu. Tu nas je ulovio strah da će Krznarova momčad zbog toga biti kažnjena. No, kada je i jedan belgijski napad završio gađanjem u Livakovićevu vratnicu – strah je nestao.

Pa su se Belgijanci pogubili, dobro je da nisu ubili Čopa u svom kaznenom prostoru. Kazneni udarac lukavo je realizirao Bruno Petković. Hineći hladnokrvnog James Bonda, bez zaleta, tehnički, ostavio je vratara na krivoj nozi.




Foto: Igor Soban/PIXSELL

Genk napadao, Dinamo zadržao mir

Nastavak je ponudio sliku Genka koji je očajnički napadao, Dinamo se mirno branio, sve dok belgijski vratar nije kiksao, pa je Munoz morao srušiti Oršića. Tu nije bilo ni VAR provjere, a s jedanaest metara kao snajperom uz desnu vratnicu točno je pogodio opet Bruno Petković.

Dinamo je doslovce polomio kosti Genkovoj momčadi. I u redovima gostiju iz Zagreba nije bilo slabog mjesta. Ipak, nešto ćemo izdvojiti. Bilo bi nepravedno ne spomenuti silan učinak kapetan Arijana Ademija.

Odmijenjen je Gojakom u 64. minuti nakon što je pretrčao „dva maratona”. Zaslužan je prvi pogodak, prekinuo je akciju Belgijanaca, povukao prema naprijed, ostalo znate… A donedavno je bio ozlijeđen.




Dinamo se tako vratio u utrku za daljnji plasman. A to nije malo. Zapravo, to je – sve!

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.