Foto: Damir Krajac / CROPIX

DINAMO JE DALEKO OD SIGURNOG: Bugari su uvjereni kako mogu proći

Autor: Dnevno.hr GIŠ

Sinoć je Dinamo odigrao jednu promjenjivu utakmicu u kojoj je furiozan početak Modrih i dva rana gola uz još pregršt šansi, potpuno iznenadilo Ludogorec koji je bio spreman i za pet komada.

No da domaći vratar ne bi bio jedini koji je napravio pogrešku pobrinuo se Dominik Livaković lošom reakcijom kod pogotka Ludogoreca, i onda se utakmica promijenila.

Bugari su u drugom poluvremenu bili goropadni, Livaković se par puta iskupio za lošu reakciju prilikom pogotka, ali ukupno gledajući Ludogorec nije bio podređen suparnik.

Možemo proći

“Nisam nikako zadovoljan rezultatom. Imali smo priliku na početku utakmice, a zatim smo primili dva gola. Nastavili smo se boriti, ali nismo imali sreće’, izjavio je nakon utakmice trener Ludogoreca Ante Šimundža i dodao:

“‘Dinamo je kvalitetna momčad koja je iskoristila svoje prilike. Zaslužili smo bolji rezultat, neodlučeno, imali smo toliko prilika u drugom poluvremenu. Najvažnije je da smo pokazali kvalitetu i stvarali šanse”, kaže Šimundža pa na kraju zaključuje:

“Ako ćemo tako igrati u uzvratu u Zagrebu možemo proći”, a istina je kako je Ludogorec pokazao da itekako zna igrati nogomet.




Moglo je i bolje

Dinamovi igrači zadovoljni su pobjedom, ali i oni su svjesni kako Ludogorec nije protivnik za podcijeniti u uzvratu u Zagrebu.

“Moglo je biti i bolje, ali i lošije. Odlično smo otvorili utakmicu, zabili brzo dva gola, potom smo se malo povukli, a oni su opasni, imaju brze bekove i krila, teško ih je čuvati. Uspjeli su nam zabiti taj jedan gol”, izjavio je Mišić, koji smatra kako je Dinamo zasluženo pobijedio i kako će na Maksimiru biti još bolje.




“Ušli smo baš dobro u utakmicu, u prvih desetak minuta zabili dva gola, dobro smo startali. Kad smo primili gol možda smo malo ispustili konce, ali u drugom smo dijelu ponovno bili dobri. Oni su kvalitetni, publika ih je nosila, ali na kraju je bitno da smo pobijedili i zabili dva gola. U ovoj razini natjecanja nijedna momčad nije loša, znamo njihovu kvalitetu, u sljedećoj utakmici moramo pružiti još više i iskoristiti svoje prilike, naravno uz podršku naših navijača jer to nas diže i izvlači još više snage iz nas”, izjavio je i ovog puta lijevi bek Ljubičić nakon utakmice.

Varljivi rezultat

Iako je svaka pobjeda sjajna naročito zbog katastrofalnog koeficijenta našeg klupskog nogometa, ova je izborena sretno i spretno, ali samo jednim golom na Maksimiru Ludogorec je poništio sve učinjeno u Bugarskoj.

Još nam je svjež u glavi posrtaj Osijeka nakon prve dobivene utakmice u gostima, tako da je prednost od jednog gola varljivi rezultat i zapravo lako nadoknadiv zaostatak.

Ipak Dinamo se pokazao žilavim ove sezone u međunarodnim utakmicama, apsolviran je neugodni Škofi, Ludogorec je napola odrađen, tako da Modri kibici kada se sve zbroji mogu biti jako zadovoljni početkom sezone.

Nadajmo se zadnja prepreka na putu do grupne faze Lige prvaka Dinamu će biti bolji iz ogleda prvaka norveške Bodo/Glimta i prvaka Litve Žalgirisa, koji su po svim karakteristikama slabije momčadi od Plavih i ako se prođe Ludogorec Liga prvaka je na vratima Maksimira.

Autor:Dnevno.hr GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.