Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

DINAMO GA ŽELI, ON NE BI U DINAMO? O jednom igraču se priča, rješenje se još traži

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Ante Čačić suočen je s nekoliko dvojbi u momčadi između dvije utakmice Dinama i Bodo/Glimta u završnom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka. Neugodna situacija pogodila je zagrebačke Plave zbog toga što će dostizanje zaostatka od 1:0 iz jučerašnje prve utakmice morati tražiti bez pomoći Josipa Mišića u sredini terena, za sada bez pravog odgovora kako će pokriti Mišićev izostanak.

Važni Dinamov igrač iduće srijede neće biti u akciji protiv Norvežana na Maksimiru zbog prikupljenih žutih kartona u dosadašnjem tijeku kvalifikacija. Otvara se nekoliko opcija za zamjenu, a jedna od njih otvorila bi i mjesto na lijevom boku u posljednjem redu.

Za ulazak u sredinu terena konkurira Robert Ljubičić, a potom, na mjesto lijevog beka mogao bi ući Petar Bočkaj, koji je ove sezone za sada bio u akciji samo u prvenstvenim utakmicama. Bočkaj se nada svojoj šansi u Europi, a u priči o rješenju za lijevi bok u zadnjem redu, spominjala se i jedna opcija koja, čini se, ipak otpada.

Francuz bio nova ‘meta’

Nakon što je sezona već započela, s Dinamom se počeo povezivati 28-godišnji francuski lijevi bek Jordan Amavi, koji nije u prvom planu u Olympiqueu iz Marseillea. Amavi će teško dobiti priliku kod Igora Tudora, no unatoč tome, poznati francuski sportski list L’Equipe piše da nije zainteresiran za dolazak među zagrebačke Plave.

Time bi propala opcija koja bi mogla donijeti rješenje upitnika protiv Norvežana, ako bi se posao dogovorio dovoljno brzo.

Foto: Marko Todorov/CROPIX

Priča se i o Gojaku

Jedna od opcija za sljedeću srijedu na Maksimiru je i ona koja bi ostavila Roberta Ljubičića na mjestu lijevog beka. U sredinu terena bi umjesto toga od početka utakmice mogao ući Amer Gojak, što bi za 25-godišnjaka s reprezentativnim iskustvom u dresu BiH bio veliki preokret nakon što se spominjalo da u Dinamu za njega više nema mjesta.

Gojak je ipak i dalje tu, još uvijek među zagrebačkim Plavima, a u uzvratnoj utakmici završnog pretkola Lige prvaka mogao bi dobiti i veliku šansu dok Dinamo traži ulazak u društvo najvećih europskih klubova – i puno milijuna koje bi to donijelo.




U međuvremenu – Osijek na Maksimiru

Ante Čačić će za rješenje svih dvojbi imati još dovoljno vremena. Između dvije utakmice protiv Bodo/Glimta, bit će tu i još jedna utakmica na Maksimiru, ona u prvenstvu protiv Osijeka, koji se pokušava izvući iz svojih nevolja i konačno doživjeti nešto pozitivno nakon puno udaraca unatrag mjesec dana.

Susret Dinama i Osijeka na rasporedu je u subotu s početkom u 21:05 sati, a Plavi će protiv Norvežana u Zagrebu igrati sljedeće srijede s kretanjem s centra u 21 sat.




Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.