fbpx
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

DINAMO ČEKA KRAJ SUKOBA: ‘Artiljerija’ utihnula, a jedan problem rješava se ekspresno!

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Nakon što je početak tjedna donio nastavak ‘rata’ u vrhu Dinama, stvari su se donekle primirile, a čeka se rasplet koji bi stvari usmjerio prema struji koja se bori za kraj utjecaja Zdravka Mamića na Maksimiru ili prema njihovim protivnicima u klubu.

Dok se ‘artiljerija’ primirila, stvar preuzimaju Ured za opću upravu i imovinsko-pravne odnose Grada Zagreba te sportska inspekcija. Trebali bi se očitovati o zbivanjima na sjednici Dinamove Skupštine održanoj pri kraju prošle godine, 12. prosinca.

Podsjetimo, na toj sjednici je većinom glasova stigao nalog da se Krešimir Antolić smijeni iz Uprave kluba, čime se nastoji zadati udarac struji koja zagovara završetak utjecaja Zdravka Mamića u klubu. Taj glas skupštinara nije poslušao Izvršni odbor koji nije smijenio Antolića, a potom je reagirao Nadzorni odbor koji je nakon svojeg sastanka izašao s drugačijim stavom – naređujući da se smjena ipak obavi.


U međuvremenu, Antolić je i dalje u Upravi kluba, a o tome kakav će biti nastavak ove priče, svoje bi trebali reći i gradski ured te inspekcija od kojih se očekuje izjašnjavanje je li sjednica Skupštine iz prosinca bila legalna.

Foto: CROPIX

Važan korak stigao je upućivanjem ovog spora pred tijela koja će dati svoj pravorijek je li sve prošlo sukladno propisima. Sve bi se moglo riješiti ekspresno, kako donose Sportske novosti, što bi trebalo pomoći da se ovo ‘klupko’ počne raspetljavati.

Netko će nakon izjašnjavanja o legalnosti Skupštine odnijeti pobjedu, a u međuvremenu, čeka se hoće li biti sazivanja izvanredne sjednice na kojoj bi skupštinari raspravljali i o smjeni predsjednika Mirka Barišića, što zagovara klupska struja koju se povezuje sa Zdravkom Mamićem.

Bude li donesena odluka da Skupština iz prosinca nije bila legalna, to bi srušilo i njezinu većinski donesenu odluku o Antolićevoj smjeni iz Uprave.

Kako dodaju SN, sporna je i verifikacija nekoliko skupštinara, a u tom slučaju, pod upitnikom bi se našli prikupljeni potpisi za izvanrednu sjednicu Skupštine na kojoj bi se raspravljalo i o Barišićevoj smjeni.
Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.