Photo by Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

DETALJI O MODRIĆU KOJE MOŽDA NISTE ZNALI: Treneri koji su vodili Luku otkrili kakav je bio u mladosti

Autor: Bruno Herljević

Danas je Luka Modrić najbolji igrač svijeta, igra u Real Madridu i član je druge najjače reprezentacije svijeta, ali kakav je bio kada je bio ‘klinac’,prije nego što je stekao slavu u Dinamu? E, to su mnogi zaboravili ili jednostavno nisu znali. Modrić je sezone prije Dinama provodio u Zadru, u Zrinjskom i u zaprešićkom Interu, a kakav je bio tamo opisali su njegovi tadašnji treneri za internetsku stranicu Prve HNL.

Njegov trener iz Zadra, Josip Bajlo kazao je kako je Modrić oduvijek bio poseban.

“Bio je hiperaktivan. Spretan, dinamičan, razigran. Već je bio uzor, čak i idol ne samo vršnjacima, nego i starijima. Skupljali bi se oko njega, upijali svaki pokret. Slovio je autoritetom na temelju znanja i vještine, neupitne sposobnosti. Zaista je stršio izvrsnom elementarnom tehnikom, motorikom, savršenim smislom za loptu i akciju. Vrlo koordiniran, zato ga nije bilo teško uočiti. Ali, tko je slutio da će stići ovako daleko, visoko, tom uzrastu nemoguće je predvidjeti dosege”, rekao je to sadašnji sportski direktor i predsjednik Skupštine drugoligaša Zadra.

Modrićevih dana iz mostarskog Zrinjskog, prisjetio se Stjepan Deverić.

“Ja sam bio trener, iz Maksimira smo dobili još dvojicu, Ivana Džidića i Davora Landeku. Svu trojicu znao sam iz Dinamovih kadeta i omladinaca, dugo smo bili zajedno. Inzistirao sam na Luki, nedostajao mi je kreativac takvog formata, vezni koji sve pokreće, koji u svakoj prigodi pronađe put da se nametne i liderski diktira događajima. Mnogi su vrtjeli glavom, pretpostavljajući da će se slomiti na tzv. opasnim BH-terenima. Ne da nije, štoviše, proglašen je najboljim, uvjerljivo prvim igračem lige te odlučujuće pomogao da Zrinjski ostane prvoligaš. Cijeli život uči, napreduje, raste. Ništa mu nije komplicirano, nikad se ne buni, ne gunđa. Totalno u nogometu, u službi svoje momčadi. Uzor i primjer, putokaz kojeg se isplati slijediti”, rekao je Deverić.

Nakon što je završio epizodu u Zrinjskom, Modrić je prešao u Inter iz Zaprešića gdje ga je vodio Srećko Bogdan, koji je sačuvao klub u prvoj ligi i onda je momčad pojačana dinamovcima na posudbi eksplodirala.

“Toga ljeta pristupili su nam Dinamovi perspektivci Luka Modrić, Vedran Ćorluka, Hrvoje Čale, Ivan Ćosić i, mislim, Teo Kardum. Nakon prvih šest kola imali smo maksimalnih 18 bodova i držali vrh ljestvice. Redom pobjeđivali Zagreb 1-0, Međimurje 3-0, Kamen Ingrad 1-0, Slaven Belupo 2-0, Zadar 2-0, Dinamo 1-0. Igrao je fenomenalno, tako da je unaprijedio i sve ostale, bio je besprijekoran u svemu. Super kvalitetan i karakteran. Ponašao se onako kako je i razmišljao”, govori Bogdan.




“Imao je sve: rastrčanost, odličan šut i desnom i lijevom nogom, impresivan dribling kad u uvjetima ‘jedan na jedan’ trzne i krene munjevito, pregled igre… I tako skoro desetljeće i pol. Kruna je ovo što je doživio u Londonu. On je redovito željan nadigravanja i viteške borbe, stječeš dojam da se ne može umoriti. Njega nisi prisiljen tjerati ni na što. Kompletan je, inteligentan, pošten, discipliniran. Ukratko – savršen. Zbog toga na vrhuncu karijere nema premca ni u svjetskim relacijama. Ma, u Rusiji je bio fantastičan, veličanstven”, zaključio je Bogdan.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.