Foto: Tom Dubravec/CROPIX

DEJAN LOVREN PRED VELIKOM BORBOM: Otkrili plan za Vatrenog, preko jednog problema neće moći

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Dejan Lovren je dugo izbivao s terena, posljednja odigrana utakmica dogodila se još sredinom prosinca, ali nakon pauze zbog puno problema s gležnjem, slijedi povratak u ritam u Zenitu iz St. Peterburga. Iskusni hrvatski reprezentativni stoper ide dalje u Rusiji. Stanka koja traje već više od pola godine bliži se kraju. Lovrenov povratak je prošlog tjedna najavio Aleksandar Medvjedev, čelnik ruskog kluba, a uoči nove sezone, 32-godišnji Vatreni ubrzo će se priključiti suigračima.

Povratak koji se čekao dugo Lovrenu će značiti puno poslije stanke koja ga je izbacila iz ritma. Oporavak se razvukao, a to je ostavilo trag koji pada osobito teško u godini Svjetskog prvenstva u Kataru.

Iskusni hrvatski stoper pokušat će se što brže vratiti u ritam, no jedna situacija igra protiv njega, s problemom za koji nema odgovor sve dok je i dalje u Rusiji. Zenita nema u Europi zbog sankcija uvedenih zbog invazije na Ukrajinu – pa će hvatanje ritma trajati samo u domaćim natjecanjima Lovrenovog kluba.

Vatreni proširili konkurenciju

Lovren bi se trebao vratiti na teren u sezoni koja dolazi. Tako govore najave iz Rusije, a nakon što se vrati, čeka ga velika borba u pokušaju da se nametne Zlatku Daliću za jednu od ulaznica za odlazak na SP. U toj borbi, 32-godišnjeg hrvatskog reprezentativca čeka situacija koja nije ista kao prije ozljede.

Nedavno u Ligi nacija, Hrvatska je ozbiljno pojačala konkurenciju na stoperskim pozicijama nakon što su Martin Erlić i Josip Šutalo obavili pravi posao u gostujućim pobjedama protiv Francuske i Danske. Takva situacija učinila je pitanje hoće li Lovren moći vratiti nekadašnji status vrlo ozbiljnim.


Foto: Damir Krajac/CROPIX

Vremena nema puno

Do početka SP-a u Kataru ostalo je još pet mjeseci, ali iz kuta gledanja nastupa reprezentacija, vremena da se Lovren vrati na nekadašnje pozicije više nema puno. Hrvatska će prije Dalićeve odluke o putnicima na SP prave izazove imati samo u rujanske preostale dvije ovogodišnje utakmice Lige nacija, protiv Danske na Maksimiru i protiv Austrije u Beču.

U ta dva susreta tražit će se i rezultat s obzirom na to da je Hrvatska u igri za odlazak na završnicu Lige nacija – pa je teško reći bi li Dalić vraćao Lovrena za važne utakmice nakon što su se jako nametnuli novi obrambeni aduti među Vatrenima.




Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.