DALIĆ ISPRIČAO NEVJEROJATNU PRIČU! Otkrio kako su Vukovar, Hrvatska vojska i branitelji pomogli Vatrenima

Autor: Bruno Herljević

Izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić održao je predavanje o putu i uspjehu Hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom nogometnom prvenstvu održanom u Rusiji 2018. godine. Dalić je predavanje održao u MORH-u u prisutstvu Hrvtaske vojske na čelu s potpredsjednikom Vlade i ministrom obrane Damirom Krstičevićem i načelnikom Glavnog stožera OSRH generalom zbora Mirkom Šundovom,

Predavanju su nazočili i vrhunski sportaši, ugovorni pričuvnici na čelu s braćom Martinom i Valentom Sinkovićem.

Tom je prigodom ministar obrane Damir Krstičević kazao je kako uspjeh hrvatskih nogometaša najbolji primjer kolika je važna snaga zajedništva i poniznog pristupa vođenja tima koristeći se strategijom malih koraka, ali uporno i strpljivo.

morh/j.kopi

“Vratili ste prijeko potrebnu vjeru u sebe i osjećaj vrijednosti hrvatskom čovjeku. Svojim pristupom i izjavama još više ste jačali povjerenje navijača i cijelog hrvatskog naroda u našu reprezentaciju, i time zajedno s našim dečkima ujedinili cijelu Hrvatsku. Upravo je to, mogu slobodno reći, najvažnija dimenzija vašeg uspjeha, povezali ste se s narodom i ujedinili ste narod,” kazao je ministar Krstičević naglasivši kako je Hrvatska vojska otpočetka podupirala izbornika Dalića i vjerovala u njegov način vođenja hrvatskog nogometa.

Ministar obrane naglasio je kako se kod nogometne reprezentacije osjećao duh zajedništva, kao i osjećaja za temeljne vrijednosti koje čine hrvatski identitet.

General Šundov podsjetio je kako je Hrvatska vojska uoči odlaska Hrvatske nogometne reprezentacije u Rusiju u grad heroju Vukovaru, darovala izborniku Daliću i nogometašima hrvatsku zastavu kao motiv za srčaniju i hrabriju borbu za boje Lijepe Naše.

“Vašim uspjehom kojem je prethodilo puno rada, truda, znoja i odricanja pokazali ste kako se radi za boljitak države i kako to, zapravo, nije jednostavno, ali osjećaj je neopisiv,” poruka je načelnika Glavnog stožera Hrvatske vojske koji se osvrnuo i na sjajnu motiviranost nogometaša kao pojedinaca, kao i tima.




morh/j.kopi

Izbornik Dalić na početku se zahvalio Hrvatskoj vojsci i Ministarstvu obrane na potpori koju su mu pružili u trenucima kada je tek preuzeo vođenje Hrvatske nogometne reprezentacije te je, prisjećajući se svog prvog posjeta MORH-u još u veljači 2018., rekao: “Dali ste mi podršku bez srebra, tek na početku kada mi je to zapravo najviše i trebalo, kada su rijetki vjerovali u mene i to nikada neću zaboraviti“.

Dalić je naglasio kako je odlazak u Rusiju iz Vukovara kao simbola stradanja u Domovinskom ratu pokazao sinergiju i povezanost hrvatskog nogometa i hrvatskih vojnika te zahvalnost i poštovanje spram svih hrvatskih branitelja.

“Podrškom koju je Hrvatska vojska dala video porukom “Jedno srce, jedna duša, jedna Hrvatska” uoči utakmice s Danskom koju sam držao ključnom i teškom, otvorio nam se put u finale. Gledajući tu poruku ostao sam bez teksta, gledao sam video iznova i iznova i onda ga na koncu pustio i igračima. Rekao sam im kako im više ja ne trebam, kako je dalje sve na njima, a oni su u tišini i bez riječi odgledali taj video. Od tada više ništa nije bilo isto,” ispričao je Dalić i naglasio kako su ključ uspjeha vjera, domoljublje i zajedništvo te kako se niti jedan veliki uspjeh ne može ostvariti bez timske igre jer, kako kaže, sreća prati hrabre i one koji – vjeruju.




morh/j.kopi

“Luku Modrića kao najboljeg nogometaša dala je cijela ekipa. Najvažniji je tim, što se moglo vidjeti i iz tuge na Lukinom licu kada je primio nagradu za najboljeg igrača. Uvijek i prije svega zajedništvo i sinergija,” nastavlja Dalić i dodaje kako je jedna od ključnih stvari ostati miran, ponizan i skroman do kraja.

“Euforija nije dobra, odvede u krajnost s kojom se teško nositi. Veselje da, ponos i dostojanstvo i samopoštovanje svakako, ali i poštovanje protivnika. Tako sam govorio i igračima, i to se pokazalo kao provjeren put do uspjeha,“ rekao je i dodao kako je glavni motiv za pisanje knjige “Rusija naših snova“ bio upravo nevjerojatno zajedništvo hrvatskog naroda koje mu je, priznaje, postalo važnije od bilo kakvog priznanja.

“Iz istog razloga odlučio sam ostati izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije, imamo i moramo još puno dati domovini kroz hrvatski nogomet. Trebaju nam novi mladi motivirani igrači, nova snaga i mladost.”Kupili” smo cijeli svijet svojim ponašanjem, igrom i domoljubljem. Nastojat ću da tako bude i dalje,” zaključuje izbornik.

morh/j.kopi

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.