Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

‘Da sam imao Pjacu u finalu ne bi tako završilo’! Strateg Juventusa tvrdi da bi s hrvatskim reprezentativcem svladao Real u završnici LP

Autor: Bruno Herljević

Pjaca je ozlijedio prednji križni ligament još u ožujku u nevažnoj utakmici reprezentacije protiv Estonije, a trebao bi se vratiti negdje u listopadu.

Ako ćemo doslovce shvatiti riječi trenera Juventusa Maxa Allegrija, Juventus bi prošao puno bolje u finalu Lige prvaka da je Marko Pjaca bio spreman. Allegri tvrdi kako je njegova momčad posrnula u drugom poluvremenu protiv Reala jer im je nedostajao ofenzivniji, brži i prodorniji igrač poput Pjace, odnosno, zbog toga što nije imao adekvatnog igrača kojim bi promijenio igru.

“Nisam mogao računati da će se Marko Pjaca ozlijediti. On se dosta poboljšao i u europskom natjecanju je bio igrač koji je mogao napraviti razliku. Kako Pjaca nije bio na raspolaganju, morao sam gurnuti ostalu četvoricu ofenzivaca u teže napore i neki od njih su patili zbog toga”, kazao Allegri.

Juventus se u drugom poluvremenu totalno raspao, odigrali su najgori nogomet u cijeloj sezoni i to baš u finalu Lige prvaka i to nakon što su bili bolji u prvom poluvremenu.

“Ideja je bila voditi na poluvremenu ili barem doći u prednost nakon sat vremena igre. Kada smo svladali Real prije dvije godine bila je to drugačija sezone, imali smo više opcija i mogli smo mijenjati igru u drugom poluvremenu”, objašnjava Allegri.

Allegri tvrdi da su se ispraznili. “Krenuli smo s jednim sustavom, a zatim smo mijenjali i četvorica naprijed potrošila su golemu energiju kroz mjesece igranja”, kazao je Allegri.

Podsjetimo, Pjaca je ozlijedio prednji križni ligament još u ožujku u nevažnoj utakmici reprezentacije protiv Estonije, a trebao bi se vratiti negdje u listopadu. U svakom slučaju dobro je čuti da Allegri računa na Pjacu, odnosno, da za njega radi mjesto u svojem sustavu.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.