Cvrk: Policija je morala reagirati, Navijači: Nasilje je izbilo zbog policije

Autor: G.R., A.J.

Tomo Glušić iz Kluba navijača BBB-a tvrdi kako policija nije trebala ulaziti zbog jedne baklje, dok povjerenik HNS-a za sigurnost Cvrk smatra da bi bez nje situacija bila još gora.

U sinoćnjim neredima za vrijeme i nakon ‘derbija’ Dinama i Hajduka teško je ozlijeđen pripadnik interventne policije iz Varaždina. Nesrteni 33-godišnjak je ostao bez oka, a popucali su mu i bubnjići. Ništa bolje nije prošao ni 29-godišnji navijač Dinama, koji je u naguravanju s policajcem zaradio prostrijelnu ranu torza. Na sreću van je životne opasnosti. Svemu tome treba dodati i poražavajuće brojke od 91 privedenog navijača (66 domaćih, 26 gostujućih), 14 ozlijeđenih policajaca, šest ozlijeđenih navijača, razvaljene tribine, zapaljen inventar itd.

Policajcu petarda izbila oko, navijaču pištoljem propucana prsa

‘Bez policije bilo bi još gore’

Čovjek zadužen za sigurnost, kada su u pitanju Dinamove utakmice, Zoran Cvrk, povjerenik HNS-a za sigurnost, priznao je kako se naprosto zgražao nad sinoćnjim divljaštvom.

Neredi na Maksimiru

– Ovo se zaista nije očekivalo, barem ne u takvim razmjerima. Policija je morala intervenirati. Žalosno je da se svaka intervencija policije u cilju sprečavanja nereda može tumačiti kao nekakvo prekoračenje ovlasti, zar smo došli u situaciju da policija uopće ne smije reagirati – pita se Cvrk.

– Policija ne može biti krivac za nerede, uostalom ona je tu da ih spriječi. Ovi su neredi bili velikog intenziteta i možda bi bili još i veći da se nije interveniralo. Zapravo, tko može reći da se sve ne bi razvilo i u još gore događaje da nije bilo intervencije policije – izjavio je Cvrk, te dodao kako je bila ugrožena sigurnost gledatelja, te da su morali reagirati.

‘Policija je odgovorna za sinoćnje nerede’




S njime se ne slaže Tomo Glušić, prvi čovjek Kluba navijača Bad blue Boysa, koji kaže da je riječ o notornim neistinama.

Neredi na Maksimiru

– Nikakvih nereda nije bilo, dok policija nije ušla na tribinu. A zbog čega? Jedne baklje na istoku, koja nije bila ni bačena, već je izgorjela na betonu – kaže Glušić, te dodaje kako je policija odgovorna za sinoćnje nerede.




– Ovo je bila pogreška policije. Ta osoba koja ih je poslala na tribinu je odgovorna za sve što se poslije dogodilo – izjavio je Glušić, te dodao kako je netko morao reagirati pametnije. Zakon o policiji, između ostalog, kaže da se ne smije intervenirati ukoliko će se time napraviti veća šteta od one zbog koje je došlo do intervencije.

Autor:G.R., A.J.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.