Foto: Ivana Nobilo / CROPIX/Ilustracija

ČULI SU SE URLICI: Hitna odvela nesretnog igrača, javio se Dinamo, ‘ovo su teški trenuci’

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Proteklo kolo hrvatskog prvenstva ostalo je obilježeno Dinamovom pobjedom u derbiju protiv Hajduka, s 4:1 na travnjaku Maksimira, a dan nakon toga, u nedjeljnim utakmicama, ništa nije odjeknulo tako jako kao ozljeda Igora Postonjskog, 27-godišnjeg defanzivnog veznjaka i kapetana Varaždina, koji je nastradao u utakmici protiv Osijeka u Gradskom vrtu.

O trenutku koji će na duže razdoblje udaljiti Postonjskog s terena pisali smo u opisu utakmice završene s 2:2 u Gradskom vrtu. Kapetan Varaždinaca teško je nastradao nakon što je bio u dvoboju s Mijom Caktašem, a informacije nakon ove ružne scene na terenu govore o prijelomu dvije kosti desne noge. Pukle su tibija i fibula, zbog čega je Postonjski već u nedjelju navečer bio na operaciji nakon što ga je hitna pomoć sa stadiona odvela u KBC Osijek.

Situacija zbog koje je Postonjski morao iz igre dogodila se sredinom prvog poluvremena, u 24. minuti. Kapetan Varaždinaca je nakon dvoboja s Caktašem ostao ležati na terenu držeći se za ozlijeđenu desnu nogu, čuli su se urlici od bolova, a nakon prve intervencije, ubrzo je stiglo i vozilo hitne pomoći. Ružan trenutak s travnjaka možete pogledati – ovdje.

Slijedi dug oporavak

Nakon operativnog zahvata na koji se nije čekalo, Postonjskom slijedi dugo razdoblje oporavka prije nego će se moći vratiti na teren. Stanka bi mogla potrajati do sljedeće sezone, što je težak udarac za Varaždin s obzirom na to da je, kako je trener Varaždinaca Mario Kovačević opisao nakon utakmice, teško ozlijeđeni kapetan više od igrača za njegovu momčad. Na drugoj, protivničkoj strani, o Postonjskom je pričao i Nenad Bjelica. Trener Osječana poželio je kapetanu Varaždinaca što brži oporavak, dodajući kako se nada da će se Postonjski vratiti na teren još jači.

Foto: Marko Mrkonjic / CROPIX

Podsjetilo na Eduardovu ozljedu

Za hrvatske ljubitelje nogometa, teška ozljeda u Gradskom vrtu podsjetila je na trenutak u kojem je u dresu Arsenala svojedobno nastradao Eduardo da Silva. Tadašnji hrvatski reprezentativni napadač je u veljači 2008. pretrpio tešku ozljedu noge dok ga je u susretu njegove momčadi s Birmingham Cityjem u Premiershipu ružnim startom unesrećio protivnički igrač Martin Taylor. Tada je Eduardu stradala fibula, bilo je posljedica i za gležanj i za stražnji dio noge, a u njegovu slučaju, izbivanje s terena trajalo je gotovo punih godinu dana.

Na hrvatskim prvoligaškim travnjacima, pamti se teška ozljeda Goričinog nizozemskog veznog igrača Joeyja Suka. Nizozemcu je lani u ožujku pukla noga na dva mjesta, s prijelomom dvije kosti potkoljenice, nakon što je u utakmici protiv Dinama na Maksimiru udario u nogu Marijana Čabraje dok je Čabraja blokirao njegov udarac. Iskusni Suk, danas 33-godišnjak, zbog dvostrukog prijeloma noge pauzirao je oko osam mjeseci. Na teren se vratio proteklog studenog, no nakon tako duge pauze, pravi povratak u akciju u dresu Gorice ide teško.

Dinamo pružio podršku Postonjskom

Poslije teške ozljede u Osijeku, Igor Postonjski prima poruke podrške i želje za što brži oporavak, a među njima, svojom porukom na društvenim mrežama javio se i Dinamo. Zagrebački Plavi istaknuli su da su uz kapetana Varaždinaca.




‘Upućujemo mu riječi i misli podrške u ovim teškim trenucima te mu želimo što brži oporavak i povratak na nogometni teren! Nema predaje!’, stoji u poruci koju je objavio Dinamo.

Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.