Conteov Juventus srušio Capellov rekord

Autor: Totalsport

Pobjedom protiv Cagliarija (3-1) u 18. kolu Serije A nogometaši Juventusa srušili su rekord kada je u pitanju broj osvojenih bodova u jednoj kalendarskoj godini.

''Stara dama'' je pod vodstvom Antonija Contea, ali i njegova pomoćnika Massima Carrere tijekom četveromjesečne suspenzije prvog trenera, u 2012. godini osvojila ukupno 94 prvenstvena boda – više nego ijedna druga momčad u povijesti Serije A. Dosadašnji je rekord također bio u vlasništvu Juventusa koji je 2005. za vrijeme Fabija Capella osvojio 93 boda.

– Da biste shvatili kakva je briljantna godina iza nas, samo se trebate sjetiti kakvu sjajnu momčad imamo. Sve ostalo su nebitne priče. Posebno je teško bilo osvojiti toliki broj bodova u situaciji kad svi pružaju najbolje igre u životu baš protiv nas – naglasio je Conte.

Juventus je bez poraza osvojio naslov talijanskog prvaka prošle sezone, a i nakon 18 kola aktualnog prvenstva drži prvo mjesto s deset bodova više od Intera koji je odigrao utakmicu manje.

Autor:Totalsport
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.