Foto: Damir Krajac / CROPIX

Član Uprave Dinama razotkrio Šimića: ‘Laž je da smo ga ometali u radu’

Autor: Dnevno GIŠ

Dinamo zaista prolazi kroz turbulentna vremena, igrački gledamo možda najlošije predstave unazad deset godina, dok je kadar osiromašen četvoricom reprezentativaca, a njihove zamjene jednostavno nisu adekvatne za željeni nogomet koji bi trebali prezentirati zagrebački modri.

Iz tog razloga otišao je i Dario Šimić, koji je za neuspjelo dovođenje i odabir igrača naveo odgovornost četveročlane Uprave Dinama, kojima je on predlagao pojačanja, dok bi odluka bila donesena zajednički.


No s takvim konstatacijama ne slaže se član Uprave Dinama Darko Podnar, koji je u intervjuu za Germanijak razotkrio Darija Šimića i njegovo vrijeme provedeno u klubu.

Nije istina

“Laž je da smo ometali Darija Šimića u njegovom radu. Istina je da smo svaki njegov prijedlog analizirali iz više aspekata i prema tome donosili meritorne odluke na koje smo imali pravo, kako iz odgovornosti prema funkcijama koje obavljamo u Dinamu tako i iz ranijeg iskustva rada u sportskom klubu.

Isto tako, do samog kraja prijelaznog roka smo slušali o pojačanjima iz Serie A i drugih jakih europskih liga i to je redovito izlazilo u javnost.

Na žalost, nitko od tih igrača nije došao u Dinamu iako smo očekivali da će vrhunski napadač biti realiziran upravo u tom aranžmanu posudbe iz jednog od najvećih klubova Italije, Francuske ili Španjolske. Svi ostali prijedlozi igrača iz raznih liga, a bilo je tu vrlo interesantnih opcija, koje smo primali od nebrojenih agenata su odbijani od strane sportskog sektora”, rekao je Podnar.

Foto: Niksa Stipanicev/CROPIX

Većinu odabrao Šimić

“Dio sportskog sektora je bez znanja i odobrenja Uprave otputovao u Francusku i s igračem dogovarao uvjete. Po prezentaciji igrača dolazi do rasprave o upitnoj kvaliteti igrača i kvaliteti 2. francuske lige jer igrač s 24 godine nikada nije igrao u prvoj ligi, ali tada dolazi do inzistiranja trenera na dovođenju igrača i uvjeravanju sportskog sektora da igrač ima iznimnu kvalitetu, da je produkt odlične akademije i da se radi o nadogradnji momčadi i sljedećem velikom transferu.
Na kraju je dano povjerenje mišljenju i uvjeravanju sportskog sektora i trenera Igora Bišćana. Moram napomenuti da smo za navedenu poziciju imali alternative u obliku bivših igrača Dinama koji su izrazili želju za povratak u klub i mladih stopera koji igraju u ozbiljnim europskim momčadima.

Sportski sektor je procijenio da je Maxime najbolji izbor iako smo u tom trenutku imali u kadru Morena Živkovića i Gurlicu za koje nisam siguran da su lošiji igrači i za koje nismo trebali plaćati odštetu”, objašnjava član Uprave Dinama.

Foto: Ronald Gorsic/CROPIX

Nije ih htio

“Takuro Kaneko je igrač koji je predstavljen Upravi nakon što je Šimić obavio sve potrebne predradnje s predstavnikom igrača u Hrvatskoj koji je već dovodio igrače iz Japana u Hrvatsku i obavio razgovore s japanskim agentima.

Za istu poziciju smo imali opciju i Marca Pašalića kojeg je Bišćan znao iz U21 reprezentacije i koji je bio nuđen Dinamu besplatno i koji je na kraju potpisao za Rijeku i trenutno je jedan od vodećih strijelaca HNL-a. Sportski sektor je samostalno procijenio da Pašalić nije igrač koji ima kvalitetu za Dinamo. Bogdan Myhailičenko je bio prijedlog Daria Šimića i Marka Vukelića”, nastavlja Podnar i dodaje:
“Fruka je izričito htio trener Bišćan koji ga je poznavao iz HNL-a i U21 reprezentacije te izrazio želju da ga se dovede. Nakon što smo kontaktirali agenta i nakon što smo dobili informaciju da ga je Fiorentina spremna pustiti za postotak budućeg transfera i da igrač traži jednu od najmanjih plaća u klubu jer želi doći u Dinamo isto je prezentirano sportskom sektoru.

U tom trenutku trener mijenja mišljenje i sportski sektor se prestaje javljati agentu i igraču. Imamo mogućnost ga pratiti u dresu Rijeke gdje ga je doveo naš trenutni trener Jakirović nakon što je od igrača i agenta čuo da se sportski sektor Dinama ne javlja više igraču. Naknadno smo čuli da je ista priča bila i s Marcom Pašalićem i Ivanovićem koji su isto potpisali za Rijeku”, otkrio je za Germanijak Podnar.

Udarac za Beograd bio je velik: Srbi su ga voljeli, ali on je izabrao Split

Autor:Dnevno GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.