Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Član Dinama istupio prije izbora za predsjednika: ‘Može li biti Skupštine prije objave svih rezultata?’

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Nakon što je to napravio predsjednik Nadzornog odbora Dinama Ognjen Naglić, koji dovodi u pitanje regularnost prošlotjednih izbora za dio članova Skupštine kluba, sa svojim pitanjima je prije sutrašnjeg okupljanja novog saziva Skupštine istupio i još jedan član Dinama, Matija Medak, kandidat za Skupštinu kluba.

U priopćenju je postavio pitanja povezana s brojem dobivenih glasova za članove novog Saziva skupštine koji su bili birani u 2. izbornoj jedinici, odnosno, u dijelu izbora u kojem su sudjelovali članovi Izvršnog odbora Dinama. Podsjetimo, 1. izborna jedinica je na prošlotjednim izborima u Dinamu bila ona u kojoj su glasove davali članovi Dinama, a pobjednik je s oko 90 posto glasova bila lista Dinamovo proljeće koju predvodi Velimir Zajec.

Priopćenje člana Dinama objavio je Sportklub.

‘Tražio sam informaciju o broju glasova’

“Obraćam Vam se kao član GNK Dinamo i kao kandidat za člana Skupštine GNK Dinamo na izborima 2. 3. 2024. g. u 2. izbornoj jedinici. S obzirom da do sada nisu objavljeni rezultati glasovanja za kandidate u 2. izbornoj jedinici, osim imena izabranih kandidata, dana 4. 3. 2024.g. zamolio sam Izborno povjerenstvo GNK Dinamo hitnu dostavu rezultata izbora, odnosno informaciju o broju glasova koje je dobio svaki pojedini kandidat te sam predložio javnu objavu rezultata izbora.”

“Danas 7. 3. 2024. g. Izborno povjerenstvo GNK Dinamo dostavilo mi je dopis da su izbori tajni i da rezultate mogu doći vidjeti u prostorijama GNK Dinamo uz prethodno ovjerenu izjavu kod javnog bilježnika o čuvanju tajnosti podataka. S obzirom da mi nisu dostavljeni rezultati izbora u 2. izbornoj jedinici, odnosno informacija o broju glasova koje je dobio svaki kandidat niti su rezultati izbora (osim imena izabranih kandidata) objavljeni danas 7. 3. 2024. opet sam pozvao Izborno povjerenstvo GNK Dinamo da to učine.”

“Tajnost izbora znači da je tajna kako je koji od članova Izvršnog odbora GNK Dinamo glasovao. To ne znači da su rezultati izbora tajni, kako to tumači Izborno povjerenstvo GNK Dinamo.”

Foto: Goran Mehkek/CROPIX

‘Potrebno je objaviti broj glasova za svakog kandidata’

“Izborno povjerenstvo GNK Dinamo sam podsjetio na načelo demokratskog ustroja jasno naznačenog u Zakonu o udrugama, a demokratski način očitovanja volje članova udruge kao i rezultati očitovanja te volje dio su tog načela. Nakon završetka izbora nije dovoljno samo objaviti imena izabranih kandidata već je potrebno objaviti i broj glasova koje je dobio svaki pojedini kandidat.”
“Kod objavljivanja broja dobivenih glasova u I izbornoj jedinici Izborno povjerenstvo GNK Dinamo jasno se pridržavalo načela javnosti i načela demokratskog ustroja. Takvom objavom nije prekršena tajnost izbora.”

“Ostaje nejasno zašto do danas Izborno povjerenstvo GNK Dinamo nije postupio transparentno i objavilo potpune rezultate izbora u II izbornoj jedinici. Također nije jasno tko su članova Izbornog povjerenstva GNK Dinamo pa bi njihova imena trebala biti objavljena.”

Foto: Boris Kovacev/CROPIX

‘Može li Skupština biti održana bez potpune objave rezultata?’

“S obzirom na sve navedeno molim Nadzorni odbor GNK Dinamo odgovor na pitanja:”
“Treba li Izborno povjerenstvo GNK Dinamo postupati transparentno i javno objaviti potpune rezultate izbora u 2. izbornoj jedinici, kao što su objavljeni za 1.izbornu jedinicu?”

“Treba li GNK Dinamo objaviti imena članova Izbornog povjerenstva GNK Dinamo?”

“Može li Skupština GNK Dinamo biti sazvana i održana bez potpune objave rezultata izbora za članove skupštine?

Matija Medak”

Ovako Mamića baš nitko nije uspio prevariti, uzeo je Zdravku novac i utekao

Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.