Foto: Goran Mehkek/CROPIX

Čeka se zamjena za Maksimir: ‘Do sredine 2025. se veći dio treba završiti’

Autor: Ivor Krapac

Hrvatska već dugo čeka da se pokrene sustavno rješavanje problematične sportske infrastrukture. U tom čekanju su i Hrvatski nogometni savez zajedno s reprezentativcima, a u dolazeće dvije godine bi se planovi napokon trebali početi i provoditi.

O tome je nove detalje imao Marijan Kustić, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, tijekom gostovanja u programu RTL-a. Problem je Maksimir, traje već dugo, ali nije jedini.

“Kada je u pitanju infrastruktura, stalno govorimo da je uistinu loše, što je istina”, rekao je Kustić.

‘Napravljen veliki iskorak’

“U protekle dvije godine je napravljen veliki iskorak kada je u pitanju infrastruktura, pokrenuta je ugradnja hibridne trave i umjetnih terena, lokalni čelnici su dobili poticaj za ulaganje u infrastrukturu pošto su oni vlasnici tih objekata. I država je napravila veliki iskorak i u proračun je stavila ulaganje u sportsku infrastrukturu, Poljud i Maksimir je proglasila građevinama od sportskog nacionalnog interesa”, nastavio je predsjednik HNS-a.

Foto: Davor Pongracic/CROPIX

Za Maksimir traju planovi, a tu je i posao koji se čeka u obnovi stadiona u Kranjčevićevoj na kojem bi Dinamo igrao prije nego se krene na posao s njegovim sadašnjim domom.

“Što se tiče Kranjčevićeve, razgovarao sam s gospodinom Korlaetom, zamjenikom gradonačelnika, rekao mi je da su u rješavanju dokumentacije za uređivanje Kranjčevićeve za 12 tisuća mjesta. Očekuju da bi se do sredine 2025. veći dio toga trebao završiti, tu bi onda Dinamo igrao svoje utakmice”, rekao je Kustić.

Dalić shvatio gdje je griješio: ‘Priznao je što nije napravio dobro, sjeli smo i pričali’
“Pri kraju je sporazum u trokutu Vlada – Grad Zagreb i Zagrebačka nadbiskupija glede potpisa ugovora o imovinskim odnosima kada je u pitanju Maksimir. To će olakšati da se može krenuti u rješavanje papirologije dok se bude radila rekonstrukcija Kranjčevićeve”, dodao je predsjednik HNS-a.

Sudeći po najavama, bit će posla u narednih godinu-dvije, što s dokumentacijom, što s radovima u Kranjčevićevoj.

“Ako bude onako kako mi je rekao zamjenik gradonačelnika, paralelno bi se rješavala dokumentacija za maksimirski stadion, a kada bi se završila Kranjčevićeva može se krenuti u izgradnju novog stadiona na Maksimiru”, zaključio je Kustić tijekom gostovanja u RTL-u Danas.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.