Častan poraz Zagreba u Moskvi

Autor: Totalsport

Zagreb je 35 minuta držao neizvjesnost oko pobjednika, što je već samo po sebi velika stvar, pogotovo ako uzmemo u obzir da su ''mravi'' u Moskvi zaigrali bez trojice važnih igrača – Damira Mulaomerovića, Marija Kasuna i Darija Šarića.

Iako su očekivano izgubili, košarkaši Zagreba su pružili su jako dobar otpor momčadi CSKA, koja ih je u Moskvi svladala sa 87-74 (43-34) u susretu 8. kola B skupine Eurolige…

Zagreb je 35 minuta držao neizvjesnost oko pobjednika, što je već samo po sebi velika stvar, pogotovo ako uzmemo u obzir da su ”mravi” u Moskvi zaigrali bez trojice važnih igrača – Damira Mulaomerovića, Marija Kasuna i Darija Šarića. Golemu prednost CSKA je imao u skoku (41-18), dok je u svim ostalim statističkim elementima Zagreb bio poprilično ravnopravan sa znatno renomiranijim suparnikom. Uostalom, Zagren je na svom parketu izgubio od CSKA s 42 koša razlike, a u Moskvi samo s 13.

Zagreb je utakmicu otvorio vodstvom 6-0, te je imao prednost tijekom cijele prve četvrtine koju je na kraju dobio s 23-18. Domaćin je do prvog vodstva na utakmici, 28-27, stigao u 13. minuti. Simon je odmah nakon toga poentirao za posljednju prednost Zagreba u prvom dijelu 29-28. Moskovljani su prvo poluvrijeme okončali s vodstvom 43-34.

Ipak, hrvatski prvak se nije predavao, odlično je odigrao treći period, u kojem je 20 sekundi prije kraja stigao i do vodstva 58-57 koševima Rančića. U zadnjoj četvrtini je Zagreb na početku imao egal 60-60, kada je domaćin napravio seriju 7-0. Zadnju šansu za hvatanje priključka je hrvatski prvak imao kod rezultata 69-64, kada nije iskoristio dva napada za smanjenje vodstva. Domaćin je odjurio na 17 razlike, te je na kraju pobijedio s 13 koševa prednosti.

Do osme uzastopne pobjede u B skupini CSKA je stigao na krilima Jamonta Gordona, koji je s 18 koševa bio najbolji strijelac svoje momčadi, a dodao je i tri asistencije, te Nenada Krstića, koji je upisao 14 koševa i 9 skokova.

U Zagrebu su daleko najbolji bili Krunoslav Simon s 21 košem i 5 asistencija, te Josh Heytvelt s 19 poena i 5 skokova.

Zagrebu je ovo bio šesti poraz u osmom nastupu, a u sljedećem kolu ugostit će Unicaju iz Malage.




Euroliga, 8. kolo skupine B:

CSKA – Zagreb CO 87-74

Žalgiris – Panathinaikos (18.45)




Redoslijed: 1. CSKA 8-0, 2. Panathinaikos 5-2 (-1), 3. Unicaja 3-4 (-1), 4. Brose Baskets 2-5 (-1), 5. Žalgiris 2-6 (-1), 6. Zagreb CO 2-6

Autor:Totalsport
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.