Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

BURAN TJEDAN NA DOMAĆIM STADIONIMA: Radili su pendreci i suzavac, Armada se tukla s Grobarima i onda svima poslala poruku!

Autor: DNEVNO.HR

Uvijek dosad glasni dvanaesti igrač Rijeke, ovaj su susret popratili šutnjom i utišavanjem ostalih na stadionu koji su u nekoliko navrata počeli navijati za riječki sastav.

U okviru projekta Izravna prevencija navijačkoga nasilja promatrači HHO-a pratili su utakmice drugog kola hrvatskog prvenstva, a najviše pažnje zaokupila im je riječka Armada događajima na utakmici s Rudešom.

GNK DINAMO – NK CIBALIA 4 : 0

Utakmica GNK Dinamo- HNK Cibalia održana je 21.srpnja u Zagrebu na stadionu u Maksimiru pred oko 1.500 gledatelja, od kojih 300-njak pripadnika navijačke skupine GNK Dinamo, Bad Blue Boys (BBB), te 20-tak pripadnika navijačke skupine Ultrasi (navijačka skupina NK Cibalije) smještenih na južnoj tribini.

U 19. minuti nekoliko puta skandiraju „Razbit ćemo pičku svakom tko ne voli Dinamo“. Isto ponavljaju 3 puta.

U 41. min BBB skandiraju oko dvije minute „Mamiću Cigane, odlazi iz svetnje“.

U 45. min BBB pjevaju “Pili smo pelina, pušili smo trave, najviše volimo Mamića bez glave“, što ponavljaju 15 puta

U 57. min , BBB aktiviraju prvu baklju, a potom u 75.minuti 4 baklje te potom jedan topovski udar. Spiker upozorava navijače o protuzakonitoj upotrebi pirotehničkih sredstava.




HNK HAJDUK – NK INTER ZAPREŠIĆ 2:2

Utakmica HNK Hajduk – NK Inter održana je 23. srpnja 2017. u Zaprešiću na gradskom stadionu, pred oko 1000 gledatelja, među kojima i 250 pripadnika Torcide (navijačka skupina HNK Hajduka).

U 38. minuti Torcida skandira „HNS pederi, nogomet ste sjebali“, te potom „Hrvatska policija, mito i korupcija“.




U 45. spiker upozorava navijače na neprimjereno navijanje, a Torcida na to odgovara skandiranjem :” HNS-om, HNS-om, mutna voda teče, eno Jane, eno Jane, s Mamićem se šeće, oj Jano, oj Janice, puši kurac, puši kurac, snježna kraljice“.

U 46. minuti skandiraju sucu „Jebo te Mamić“.

U 61. minuti Torcida pali na tribini tri baklje i aktivira jednu dimnu bombu.

HNK RIJEKA – NK RUDEŠ 4 : 1

U Rijeci na stadionu Rujevica u subotu 22. srpnja 2017. ,u 21.00 sat odigrana je utakmica drugog kola Hrvatske Telekom prve lige pred oko 4.500 gledatelja, među kojima je bilo nekoliko stotina (400-500) pripadnika Armade (navijačka skupina HNK Rijeke). Upravo su pripadnici Armade udarili pečat ovom susretu. Uvijek dosad glasni dvanaesti igrač Rijeke, ovaj su susret popratili šutnjom i utišavanjem ostalih na stadionu koji su u nekoliko navrata počeli navijati za riječki sastav.

Bio je to Armadin odgovor na ponašanje i intervenciju redara, a posebno policije na prethodnoj utakmici protiv Slaven Belupa. Ostalo je malo zataškano, ali zna se da su tom prilikom proradili pendreci, a upotrijebljen je i suzavac. Sve to odrazilo se na ponašanje Armade u utakmici protiv Rudeša, a vodstvo riječkog kluba, posebno trenera Keka, najviše je pogodio odlazak pripadnika Armade s utakmice u 80. minuti susreta.

Kako saznajemo pripadnici MUP-a RH tijekom tjedna locirali su dio izgrednika, priveli ih te potom protiv njih podnijeli prijave nadležnim sudskim institucijama. Kao reakciju na postupke policije Armada je bodrila svoje navijače „glasnom šutnjom“ te demonstrativno napustila stadion na Rujevicu osamdesetoj minuti.

Napomenimo da su mediji potvrdili da su pripadnici Armade sudjelovali u tuči s Grobarima, navijačima FK Partizana iz Beograda, koji su se u petak uvečer nalazili u jednom kafiću u najužem središtu Rijeke. Ratioborni navijači razbježali su se prije doaska policije, a o razlozima i poljedicama će se vjerojatno čuti idućih dana.

Utakmici HNK Rijeka i NK Rudeš prethodio je teži incident u petak navečer pred kafićem Pomeri. Ispred kafića došlo je do masovne tučnjave između pripadnika navijačke skupine Armada (HNK Rijeka) i pripadnika navijačke skupine Grobari (FK Partizan ,Srbija). Grobari su se vraćali iz Podgorice (Crna Gora) gdje je FK Partizan igrao utakmicu . Radilo se o desetak navijača koji inače žive i rade u Sloveniji i Austriji.

Navijači Armade su očito po naglasku prepoznali srpske navijače i ubrzo je veća skupina pripadnika Armade napala Grobare. U međusobnom obračunu letjele su stolice, flaše i ostali inventar kafića. Nekoliko ljudi je lakše ozlijeđeno, no nitko nije tražio liječničku pomoć. Policija je uskoro došla na mjesto sukoba pa su se sudionici tučnjave munjevito razbježali. Policija nije privela niti jednog navijača ali traga za počiniteljima.

(VIDEO) Nešto se neobično događa u Rijeci! Je li ovo pravi razlog zbog kojeg je Armada zaratila s policijom?

NK ISTRA 1961 – NK OSIJEK 1 : 1

Na stadionu „Aldo Drosina“ u nedjelju 22. srpnja 2017. u 21.00 sat odigrana je utakmica drugog kola Hrvatske Telekom prve lige pred oko 1.700 gledatelja, među kojima se našlo oko 80 Demona (navijačka skupina NK Istre 1961) i blizu 40 pripadnika osječke navijačke skupina Kohorta.

Susret je protekao u korektnoj i sportskoj atmosferi, a Demoni su svako malo skandirali „Uprava odlazi“, „Odlazite Ameri“, „Uprava odlazi, jebali vas tovari“.

Autor:DNEVNO.HR
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.