fbpx
Screenshot

BRUTALNA REAKCIJA MAMIĆEVIH OPONENATA! Napali Dinamo: ‘Sramota! Sad ste pokazali da ste nitko i ništa’

Autor: B.H.

“Ne bih se nikada vratio da mislim da sam nešto skrivio. Vjerujem da će budućnost i pravosudni procesi to pokazati”, rekao je Zoran Mamić na konferenciji za medije održanoj u srijedu u Maksimiru, na kojoj je predstavljen kao novi sportski direktor Dinama, iako je prema nepravomoćnoj sudskoj presudi osuđen na četiri godine i 11 mjeseci zatvora zbog sudjelovanja u izvlačenju 116 milijuna kuna iz kluba.

“Neki su nas već proglasili krivima. Ja vjerujem u presumciju nevinosti. Ne treba od toga stvarati famu. Vrlo mirno i dobro spavam. Da mislim da sam nešto zgriješio, ne bih se pojavio pred vama”, odgovorio je Zoran Mamić na pitanje hoće li mu sudski procesi u kojima se vodi kao okrivljenik pričinjavati poteškoće u radu.

“Proces je krenuo prije četiri godine, pokazao sam da mogu to odvojiti od sportskog dijela”, reče Mamić.


Povratak Zorana Mamića na mjesto sportskog direktora Dinama, nakon što je klub u prošloj sezoni ostvario najbolji europski rezultat u posljednjih 50 godina plasmanom u osminu finala Europske lige, dočekan je s prijezirom sa strane onih koji godinama kritiziraju aktualnu vladajuću strukturu.

“Naravno da ima navijača koji negoduju, ali možda ima i onih kojima je drago”, rekao je bivši Dinamov trener koji je 2016. godine otišao u Ujedinjene Arapske Emirate i nakon trogodišnjeg uspješnog rada na klupama Al-Nasra i Al Aina vratio se u Dinamo na poziv klupskog predsjednika Mirka Barišića kako bi zamijenio Marijana Vlaka koji je do sada obnašao dužnost sportskog direktora, a od sada će biti na poziciji glavnog skauta.

Poput Mamića, ni Barišić ne smatra da su nepravomoćne sudske presude trebale biti prepreka u njegovom formalnom povratku u Dinamo.

“Vjerujemo da će istina i pravda na koncu pobijediti. Ovo smo odlučili s puno emocija i puno znanja. Zoran je dio ekipe koja je stvorila ovakav Dinamo i koja o svemu odlučuje. Govorim o istini, o jednoj činjenici – ti ljudi, nitko drugi, sa Zdravkom Mamićem na čelu su postigli ove rezultate”, rekao je Barišić koji nije krio da Zdravko Mamić, iako se nalazi u bijegu od hrvatskog pravosuđa u Bosni i Hercegovini, još uvijek ima vodeću ulogu u klubu.

“Zdravko je još uvijek član uprave, naš zaposlenik. Radi puno.”

Ni Zoran Mamić nije krio da će njegov stariji brat sudjelovati u procesu odlučivanja i u budućnosti. “Naš odnos je više nego bratski, dijelimo i dobro i zlo. Otkad sam postao svjestan sebe, sve životne odluke sam dijelio s njim.”
Reakcija DTSM-a

Međutim, dolazak Mamića u Dinamo izazvao je izrazito burnu reakciju kod najžešćih oponenata Mamićeva sustava, udruge ‘Dinamo – to smo mi’.

Oni su se javili priopćenjem koje prenosimo u cijelosti.
“U danima kad se čeka pravomoćna presuda za proces izvlačenja 116 milijuna kuna, potvrđuje druga optužnica za drugi proces za oko 200 milijuna kuna, te čeka potvrda optužnice za treći proces od 17 milijuna kuna, Mirko Barišić, Većeslav Bergman, Ivica Cvitković, Adolf Kožul, Nikola Hanžel, Duško Ljuština, Ivan Šušak, Ognjen Naglić, Damir Zorić, Marijan Primorac, Ante Todorić, Heinz Truskaller, Vladimir Gašparović, te Krešimir Antolić, Vlatka Peras i Amra Peternel ponovno su pokazali kako nemaju ni trunke obraza prema poštenim članovima Dinama. Umjesto da jednom za sva vremena prerežu pupčanu vrpcu s kriminalcem u bijegu koji je opteretio Klub i doveo do raznih afera oni su odlučili potpuno zaštiti svog mecenu i pokazali da su bez njega nitko i ništa.

Dodatno produženje agonije oko Dinama odgovornost je onih koji su u borbi za svoje unosno plaćene fotelje nametnuti članovima Kluba. Ovim potezom dodatno ugrožavaju stabilnost i vjerodostojnost Dinama, u vremenima dok se sva moderna društva i države bore protiv organiziranog kriminala i pljačke.

Čovjek koji je osuđen nepravomoćno na četiri godine i 11 mjeseci zatvora sada komotno može biti u poziciji da ponovi neko od ranije počinjenih djela. Vjerujemo da će to biti kratko roka s obzirom na to da donošenje pravomoćne presude za pljačku Kluba mora biti do kraja rujna 2019. godine.

Ovakav potez imenovanja u Dinamu odgovornost je i vladajućih struktura u gradu Zagrebu i državi. Do ovakve pljuske svim Dinamovcima ne bi došlo da gradski ured za upravu ne štiti višegodišnje kršenje zakona u Dinamu. Mogli su već odavno naložiti usklađivanje Statuta Dinama sa Zakonom o Udrugama za što se Udruga “Dinamo to smo mi” bori pravnim metodama u močvari birokracije. Da su samo riješili podneske koje, nastavno na one Građanske inicijative “Zajedno za Dinamo” i inicijative “Za naš Dinamo”, šaljemo, svega ovog ne bi bilo. Dinamo bi danas imao legalno izabrano vodstvo koje štiti interese Kluba, a ne radi za osobnu korist interesnih skupina.

Isto tako, sa svime su upoznati i u Ministarstvu Uprave, te Središnjem državnom uredu za sport koji tek gledaju kako se provodi pljačka Dinama i izrugivanje pravne države Hrvatske.

Zato ne čudi da mnogima Dinamo ne znači više ništa i ne vide poveznicu s tim Klubom. Lijepe slike od prošle sezone pokazale su da je malo potrebno da se počne vraćati teško izgubljeni identitet Dinama u Zagrebu. Ovakvim suludim imenovanjem i taj teško stečeni temelj srušen je preko noći.

Mi od naše borbe za Dinamo kao Klub svih članova nećemo odustati, a u narednim danima tražit ćemo i pravnu odgovornost svakog člana Skupštine, Uprave i Izvršnog odbora Dinama za sve što su Klubu napravili. Srećom za sve nas vrlo brzo doći će pravomoćna presuda te novi procesi koji će omogućiti da kriminalci završe tamo gdje i trebaju”.

Autor:B.H.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.