Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Boysi su baš bijesni, opet ih je izigrao u Dinamu, okrenuo im je leđa

Autor: Ivan Lukač

Uprava Dinama je u zadnjih 30 godina osim po mitu, korupciji te sumnjivim poslovima vezanih uz Dinamo i van njega postala poznata i po tome što rade sve kako bi “ubili” ljubav prema Dinamu. Nakon Canjuge, Mamića, Antolića novi gospodar, ali čovjek koji je svo vrijeme bio tu je Mirko Barišić.

Pomalo čudno, ali čovjek od 87. godina ne namjera tek sada stati već ide do kraja i spreman je još jednom preveslati navijače. Kada su nastavili skupštinu krajem rujna, suočeni s obvezom da se formiraju tijela vlasti, navijači su zatražili od Barišića četiri mjesta u novom Izvršnom te dva mjesta u Nadzornom odboru. Predsjednik im je listu želja prepilio na pola, dobili su dvojicu u IO-u te jednog u NO-u.


Skupštinu od 60 članova, piše u nacrtu, biraju svi članovi na općim izborima, a lista s najviše osvojenih glasova u cijelosti ostvaruje pravo imenovati 28 članova Skupštine. Sljedećih 28 članova imenovao bi Izvršni odbor iz redova prijavljenih kandidata tajnim glasovanjem. Još trojica stigla bi iz sponzorskih redova, dok bi onog posljednjeg u Skupštinu poslao gradonačelnik.

Suradnja s Barišićem je velika greška

Tog već sada kultnog okupljanja ispred Shertona u ožujku navijači su sklopili pakt s Barišićem kako bi iz kluba izgurali osuđenog bjegunca Zdravka Mamića. Međutim, Barišić je još jednom napravio nešto što radi perfektno svih ovih godina.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Čovjek koji je u klubu gotovo 50 godina uvijek je bio u sjeni moćnih vladara i znao što se sve događa u klubu i kakvi se poslovi odvijaju. Sada kada se konačno pomislilo da kreće demokratizacija Barišić je navijače iskoristio kao alat da svrgne struju Zdravka Mamića i sebe konačno nakon svih tih godina u sjeni stavi kao centralnu točku. Potez na razini nekog zli genija iz filmova Jamesa Bonda.

Podsjetimo, u rujnu su u odbor ušli Ognjen Naglić, Saša Pavličić-Bekić i Zdravko Kačić. Saša Pavličić-Bekić, poznati odvjetnik i zagrebački sportski zaljubljenik, je u ovom tijelu predstavnik navijača.

Tada je postignut i famozni kvorum. S43 nazočna skupštinara, a ključna za to bila su trojica prebjega iz klupske struje koja se povezuje s Mamićem. To su Miljenko SakomanMato Đurović i Heinz Truskaller.

Barišić izigrao navijače i pobijedio, razdor na ključnoj odluci za Dinamo: ‘Mamićevci’ se nisu pojavili, trojica im srušila plan
Igre prijestolja u Dinamu traju i dalje. Dok rezultat na terenu pati navijači su sve više bijesni zbog toga, ali i zbog uprave. Htjeli su s Barišićem doći do poštenog Dinama, ali kako vrijeme odmiče čini se da je Barišić samo još jedan u nizu već gore spomenutog popisa “velikana”.

Autor:Ivan Lukač
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.