Foto: Marko Todorov / CROPIX

BOYSI SE SJETILI UKRADENOG PRVENSTVA I PORUČILI TORCIDI: ‘Slučaj pravog lica Yu mezimca’

Autor: Dnevno.hr/ I.L

Nogometaši Dinama su lakše od očekivanog s 4:1 slavili protiv Hajduka pred svojim navijačima i dokazali da su itekako spremni za playoff Lige prvaka protiv Bodo Glimta.

Dok se na terenu vodi jedna bitka na tribinama se vodi druga. Boysi su se na jučerašnjoj utakmici prisjetili ukradenog prvenstva iz sezone 78/79 koje je na kraju pripalo Hajduku.

Naime, Dinamo je trebao bio prvak, ali se onda umiješao savez. Na startu prvenstva Dinamo je izgubio od Rijeke koja je igrala sa suspendiranim igračem. Komisija je prihvatila žalbu Dinama te su Rijeci oduzeti bodovi, sve se promijenilo kada je savez shvatio da je Dinamo na korak do titule.

Politika za Hajduk

U trenutku kada je savez shvatio da bi Dinamo mogao biti prvak bodovi su oduzeti Dinamu i vraćeni Rijeci te je Dinamo bio sada u zaostatku za Hajdukom. Dinamo je na Starom Placu srušio Hajduk, ali na kraju naslov odlazi u Split zbog gol razlike, ali priča nije gotova.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 




Objavu dijeli dinamomania (@dinamomania.hr)

Modri su se žalili komisiji koja je presudila u korist Dinama, ali je savez prvi i zadnji put u povijesti odlučio ne poslušati svoju komisiju te je naslov prepisan Hajduku iako je Dinamo i sudski i nogometno trebao slaviti.




Prošlo je 44 godine, a BBB su na svom sjeveru razvili poruku: ‘Slučaj pravog lica Yu mezimca 78./79’. S odmakom vremena jasno je da savez nije htio da samo par godina od Hrvatskog proljeća naslov uzme Dinamo koji je bio simbol Hrvatske u Jugoslaviji pa je titula otišla u ruke Hajduku kojeg je partija više voljela.

Boysi su osim navedene poruke Torcidi skandirali: ‘Vi ste Titovi, Tito je vaš’ te ‘ Tito partija, Hajdukova armija’, a kao poveznicu za sve uzeli su slavnu izjavu Tita kada je rekao da je Hajduk njegov klub.

Autor:Dnevno.hr/ I.L
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.